Trainee Stijn | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet Trainee Stijn

Bij Van Wanrooij vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Met collega’s, maar ook vakinhoudelijk. Om daar een beeld bij te krijgen vragen we onze collega’s: wat maakt je vak leuk? Met deze keer in de hoofdrol: Trainee Stijn van de Ven.

Bouwkundig Trainee Thijs - Van Wanrooij

Combi leren en traineeship

“Mijn keuze om bij Van Wanrooij aan de slag te gaan was een vrij logische. Tijdens diverse MBO-stages heb ik direct met Van Wanrooij samengewerkt. Ik leerde het bedrijf goed kennen. En zo kwam ik via via voor mijn afstudeerstage op de werkvoorbereiding bij Van Wanrooij terecht. Dat smaakte van beide kanten naar meer, maar ik wilde ook de HBO-studie Bouwkunde volgen. Het idee van een duale studie in combinatie met een traineeship kwam uit de koker van Van Wanrooij. Twee dagen besteed ik aan m’n studie en drie dagen aan werk. Zo kan ik bij verschillende afdelingen ervaring opdoen.”

Calculatie

“M’n traineeship ben ik gestart op de afdeling calculatie. Vooraf had ik niet gedacht dat deze functie mij zo goed zou bevallen. Calculatie is hier heel ver doorontwikkeld. Het is allang geen hoeveelheden meer tellen en de hele dag met Excel in de weer zijn. Uit de 3D-modellen komt ongelooflijk veel informatie die we goed moeten controleren en verbeteren. Ik combineer mijn werk met opdrachten voor de opleiding, bijvoorbeeld door een uitgebreide begroting te maken. Wat ik leer pas ik gelijk toe in de praktijk. Dat is voor iedereen een win-win-situatie.”

Leren, leren, leren

“De duale studie duurt vier jaar en het traineeship ongeveer 2,5 jaar. De combinatie past mij perfect. Wel moet ik goed opletten dat ik me op de juiste dingen focus. Het werk is super leuk, maar voor de opleiding én voor het traineeship moet ik verschillende opdrachten doen. Samen is dat best veel. Ik volg wel het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) via Van Wanrooij. Ook dat is super leerzaam, maar dat betekent af en toe wel blokken in de avonduurtjes. Ik heb het idee dat ik hier tien keer zoveel leer dan op een voltijd studie.”

Initiatief tonen

“Momenteel zit ik veel op kantoor, maar als ik naar een bouwplaats wil gaan om wat uit te zoeken, dan zeggen ze hier: ‘doei, veel succes’. De vrijheid die ik krijg ervaar ik als heel prettig. Als je initiatief toont, dan is hier veel mogelijk. Ik ben geen type dat in een hoekje achter een beeldscherm wegkruipt. Ik wil nieuwe dingen leren en nadenken hoe ik iets kan verbeteren. Er is altijd ruimte voor verbetering en ik krijg de kans om mee te denken en met voorstellen te komen. Hiermee blijft het werk ook uitdagend en aantrekkelijk. Bizar eigenlijk dat ik me zo jong al bezig kan houden met verbeterprocessen. Dat zegt wel iets over dit mooie bedrijf.”

What’s next?

“Waar ik me straks in wil specialiseren? Tja, dat vind ik lastig om te zeggen. Vandaar ook de keuze voor een traineeship. Om de tien maanden zit ik op een andere afdeling. Eerst calculatie, dan Technische Projectontwikkeling en de laatste maanden in de uitvoering. Ik krijg de kans om het hele bedrijf te zien en hoop na m’n traineeship een functie te kunnen kiezen die bij mij past. Van Wanrooij geeft mij alle ruimte om dat te ontdekken.”

Wil jij ook een vliegende start in de bouw? Ontdek in korte tijd wat écht bij je past!

Heb je vragen? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073-5340648. Onze HR-collega Carlijn helpt je graag.