Bouwkundig Trainee Thijs | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet Bouwkundig Trainee Thijs

Als Trainee Bouwkunde ga je na je opleiding direct bij Van Wanrooij aan de slag met het échte werk. Op het programma staan calculeren, de werkvoorbereiding van projecten, technisch ontwikkelen, modelleren in BIM en jezelf ontwikkelen. Hoe dat in z’n werk gaat? Trainee Thijs Bosch zet zijn piketpaaltjes uit.

Bouwkundig Trainee Thijs - Van Wanrooij

Piketpaal 1: Keuze voor woningbouw

“Na de opleiding mbo Bouwkunde wilde ik meer verdieping en verbreding. Hbo Bouwkunde was een logische keuze. Stages bij bouwbedrijven, een corporatie en een gemeente gaven mij inzicht in wat ik wel en niet wilde. Zo kwam ik erachter dat woningen bouwen écht mijn ding is. Je creëert iets en ziet het resultaat groeien. Daar word ik blij van.”

Piketpaal 2: Traineeship

“Maarja, in de bouwwereld zijn veel leuke functies. Ik had nog geen voorkeur en daarom koos ik voor een traineeship. In twee jaar tijd zie ik drie afdelingen: werkvoorbereiding, calculatie en de tekenkamer. Ik leer de kneepjes van het vak en zie meerdere kanten van het bedrijf. Voor mij een goede basis om straks de juiste functie te kiezen.”

Piketpaal 3: Keuze voor Van Wanrooij

“Tijdens een stage kwam ik in aanraking met Van Wanrooij. Ik zag hoe goed het OPTIO-proces in elkaar zat en wilde dat zelf gaan ervaren. Toen ik later solliciteerde voelde het meteen goed. Het karakter van het bedrijf is informeel. Hier is nog sprake van vakmanschap en loyaliteit. Het continu optimaliseren brengt actie in de tent en dat past goed bij mij.”

Piketpaal 4: Persoonlijk ontwikkelen

“Een talentscan gaf inzicht in mijn sterke en zwakke punten. Zo ben ik van mezelf vrij direct. Dat past goed in de bouwwereld, maar soms is het beter om zaken tactischer aan te pakken. Dan krijg je meer voor elkaar. Hoe ik daaraan werk en hoe ik me inhoudelijk wil verdiepen, staat in het Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Dat wordt om de drie maanden onder de loep genomen en bijgeschaafd.”

Piketpaal 5: Van waarde zijn

“Ik heb nu de werkvoorbereiding als hele interessante afdeling ervaren. Het controleren van BIM-modellen in Solibri is waar ik samen met een collega helemaal ingedoken ben. Veel van onze uitgevoerde controles zijn goed verlopen en dat geeft mij voldoening. De kennis neem ik mee naar de volgende afdeling: calculatie. Ik hoop dat ik daar ook weer van toegevoegde waarde kan zijn, want dat vind ik belangrijk.”

Piketpaal 6: Verder bouwen

“Eén ding werd me al snel duidelijk: het gevoel met de bouwplaats wil ik behouden. Als je alleen op kantoor zit, dan mis je dat. Natuurlijk ga ik af en toe bij projecten langs, maar op de bouw gebeurt toch het echte werk. Dat inspireert me om verder na te denken richting projectleider of een andere functie met een mix van kantoor en buiten op de bouw. Het is een fijne gedachte dat Van Wanrooij die kansen te bieden heeft.”

Wil jij ook een vliegende start in de bouw? Ontdek in korte tijd wat écht bij je past!

Heb je vragen? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073-5340648. Onze HR-collega Carlijn helpt je graag.