Skip to content

Een dag op pad met: Uitvoerder Davy

Een dag op de bouw is nooit hetzelfde. Daar kan uitvoerder Davy van Boekel over meepraten. Hij staat voor dag en dauw op om met zijn team mooie projecten uit te voeren. Maar hoe ziet zo’n werkdag op de bouwplaats er nou eigenlijk uit? Op pad met Davy bij het project Buitenhof Oost in Tilburg, waar 81 woningen worden gebouwd.

05:15 Vroeg uit de veren

“Het wekkertje gaat vroeg iedere ochtend. Maar dat zijn we thuis wel gewend. Ik heb altijd al in de bouw gewerkt, net als ons pap en m’n broer. Het zit in de familie. Vroeg uit de veren hoort er gewoon bij.”

05:38 Onderweg naar Tilburg

“Vanuit Schijndel rij ik iedere dag naar Tilburg. Onderweg denk ik alvast na wat er op de planning voor de dag staat. Maar één ding is zeker; het loopt niet altijd zoals ik dat ‘s ochtends in m’n kop heb.”

07:06 Zoete Inval

“De jongens druppelen binnen en komen een bak koffie halen bij mij in de keet. Het is hier dan net de zoete inval. We maken grappen, maar bespreken ook wat we die dag gaan doen.”

07:37 Drive-in

“Niet iedereen komt naar binnen. Sommigen kloppen op het raam om even snel iets te bespreken. Werkt handig zo’n schuifraam. Of ze zo ook iets te eten kunnen bestellen? Dacht het niet, daar ga ik niet aan beginnen haha.”

08:26 Regelen, regelen, regelen

“De hele dag door zijn er uitdagingen. Van vragen tot kleine en grote problemen. Ze weten me dan goed te vinden. Af en toe té goed. Ik heb ook niet altijd het antwoord, maar ga wel regelen dat het goed komt. Dat iedereen weer door kan. Want stilstaan, daar doen we hier niet aan.”

10:03 Rondje Bouwplaats

“Tegen het licht aan loop ik een rondje over de bouwplaats. Even kijken hoe het ervoor staat. Dan controleer ik kanaalplaatvloeren en loop bij de installateurs binnen die met de meterkasten bezig zijn. Goed om te zien dat iedereen aan de gang is en dat we hier met hetzelfde doel staan: kwaliteit maken voor onze kopers.”

12:30 Lunch

“Rond het middaguur is het tijd voor een boterham. Een goed moment voor wat slappe klets en om even op adem te komen. Sommigen werken door, lunchen in de bus of in de keet. Maar zoals dat de hele dag door gaat; de telefoon blijft gaan. Ik ben altijd bereikbaar. Ook dat hoort erbij.”

14:12 Middagronde

“In de middag loop ik weer een rondje over de bouw. Mails wegwerken, afspraken maken en werkbonnen invoeren doe ik tussendoor. Ons proces is strak georganiseerd, maar er moet wel een hoop geregeld en vastgelegd worden. Ik zorg dat het werkbaar blijft voor de jongens buiten.”

15:39 Strakke Planning

“Medio 2020 zijn we hier klaar. Bouwen is net als duplo, het is niet echt moeilijk. Als alles maar goed voorbereid is en op elkaar is afgestemd. Dan verloopt het bouwproces voor mij een stuk soepeler. We hebben veel gestandaardiseerd. Dat bevordert de voortgang en verhoogt de kwaliteit. Ook daar zijn we scherp op.”

16:15 Afsluiten

“Rond 16:00u is het meestal wel schluss. Dan zijn de meesten al vertrokken. Even nog wat nalopen, zaken afwerken en de keet dichtmaken. Daarna is het houdoe en tot morgen!”

Een baan met zekerheid. Dat wil je. Zie jij jezelf ook bij ons bouwbedrijf werken?

Heb je vragen over de functie? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073 - 53 40 648. Onze HR-collega's Jorg en Lyanne helpen je graag.