Werkvoorbereider Thijs Verstegen | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Een dag op pad met: werkvoorbereider Thijs

Bij van Wanrooij werk je aan toffe woningbouw projecten. Als werkvoorbereider werk je bij Van Wanrooij aan toffe woningbouwprojecten. Maar hoe ziet een werkdag als werkvoorbereider er eigenlijk uit? Ontdek wat Thijs Verstegen allemaal doet in vijf tijdstippen:

Werkvoorbereider Thijs bij Van Wanrooij

Als werkvoorbereider werk je bij Van Wanrooij aan toffe woningbouwprojecten. Maar hoe ziet een werkdag als werkvoorbereider er eigenlijk uit? Ontdek wat Thijs Verstegen allemaal doet in vijf tijdstippen:

08:05u - Vroege vogel

“Rond 8:00u ben ik op het werk. De meesten zijn er dan al, dus ik ben de minst vroege vogel. Dat was ook al toen ik hier na mijn studie HBO Bouwkunde begon. De dag start met een bak koffie, de actielijst doornemen en dan kan ik echt van start. We zijn met tien werkvoorbereiders en werken in duo’s aan de projecten. Het werk varieert van contracten en planningen opzetten tot het controleren van tekenwerk en uitlezen van BIM-modellen. Ik ben van begin tot eind betrokken bij een woningbouwproject.”

10:52u - Clashen

“Ik hou me veel bezig met BIM. We halen veel informatie uit de 3D modellen. Per project breiden we dat steeds verder uit. Informatie van leveranciers zetten we in ons model en laten we ‘clashen’. We zien dan precies waar zaken niet goed op elkaar zijn afgestemd. Het scheelt veel tijd in de uitvoering als we dat vooraf weten. Ik check of alles gereed is voor de bouw. Een bouwproject moet zo soepel mogelijk lopen, dan heb je het goed gedaan.”

12:30u - Ommetje

“Ik werk in een leuk team. We kunnen goed met elkaar opschieten. Rond lunchtijd maken we een ommetje en nemen we een boterham mee. Even de benen strekken en ver voor je uitkijken, dat houdt je fit en scherp. Onderweg bespreken we sportzaken, ons privéleven, maar ook uitdagingen in projecten. Dat wandelen schept een band en houden we er dagelijks in.”

13:30u - Rondje bouw

“Vanuit Geffen rij ik naar projecten waar ik mee bezig ben, zoals hier in Geertruidenberg waar we Koninginnebastion bouwen. Ik loop een rondje over de bouw met de uitvoerder of overleg in de keet met partners. Als er problemen zijn, dan wordt er verwacht dat ik die kan oplossen. Een hele verantwoordelijkheid, maar dat maakt het werk ook zo leuk. Ik zorg dat alles ‘plug & play’ aankomt op de bouw. Dat vraagt wel iets van je bouwkundige inzicht, maar dat leer je in de praktijk. Het project loopt soepel, dus het werk is goed voorbereid. Dat maakt me trots.”

15:30u - Back to the roots

“En zo ben ik met meerdere projecten tegelijk bezig. Dat is af en toe wel schakelen, want er is altijd iets te doen. Ik ga nu de werkvoorbereiding van een project in Heesch doen, waar ik 26 jaar heb gewoond. Dat is iets speciaals, want ik kom er nog veel. Waar ik ben opgegroeid staat straks een project dat ik zelf heb voorbereid. Supermooi toch?”