Werkvoorbereider Robin | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet Werkvoorbereider Robin

Bij Van Wanrooij vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Met collega’s, maar ook vakinhoudelijk. Om daar een beeld bij te krijgen vragen we onze collega’s: wat maakt je vak leuk? Met deze keer in de hoofdrol: werkvoorbereider Robin Beset.

Bouwkundig Trainee Thijs - Van Wanrooij

Jong geleerd…

“Vroeg in de praktijk beginnen, maar ook graag willen doorleren; zo heb ik mijn prille loopbaan doorlopen. Tijdens de timmeropleiding (BBL) leerde ik wat vakmanschap inhoudt. Ik besloot verder te gaan studeren en stroomde door naar niveau 4, een traject dat ik versneld kon afronden. De bouw bleef me interesseren, maar ik wilde graag verder leren. Het besluit om hbo Bouwkunde te gaan doen heeft goed uitgepakt. Ik kon daarna als werkvoorbereider aan de slag bij Van Wanrooij.”

Brede vakkennis

“Het mooie aan de werkvoorbereiding is dat je brede kennis moet hebben van de bouw. Dat zag ik vroeger ook al bij m’n vader. Het is mooi als je iets met je handen kunt, maar als je ook het bouwproces kunt aansturen, de planning onder controle hebt en een bouwwerk digitaal kunt opbouwen, dan ben je veel meer een all-rounder. En dat komt allemaal samen in de werkvoorbereiding. Het werk is veelzijdig en je mag van alles wat vinden.”

Structuur

“In de periode dat ik hier nu zit, heb ik geleerd dat gestructureerd en accuraat werken erg belangrijk is. Iets afraffelen? Dan krijg je de deksel later keihard op je neus. Er moet gewoon iedere dag goed werk geleverd worden, zodat er op de bouwplaats zo min mogelijk zand in de motor komt.”

Binding met de bouw

“Als werkvoorbereider zit je veel achter de computer. Dat is logisch, want we werken met 3D-modellen om het werk goed voor te bereiden. Ik voer veel controlewerk uit en overleg met het team hoe we het project zo lean mogelijk kunnen bouwen. Eén keer in de twee weken ga ik naar de bouwplaats. Ik wil zien of het project wordt uitgevoerd zoals het is voorbereid. Door met de uitvoerder en de projectleider te praten, pik je van alles op. Het is ook mooi om te zien hoe snel de woningen gebouwd worden.”

Koppeltjes

“Vanaf het moment dat ik hier binnenstapte, voelde het goed op de werkvoorbereiding. Er hangt een gezellige sfeer en we kunnen het goed met elkaar vinden. We zijn altijd in voor een geintje, maar er kan ook veel besproken worden met elkaar. Dat heb ik wel eens anders ervaren tijdens m’n stages. We werken in koppels aan projecten. Iedere beslissing gaat door meerdere handen om fouten te voorkomen. Je leert ontzettend veel van het samenwerken met een ervaren werkvoorbereider. Hier hangt geen ‘zo doen we dat altijd’ mentaliteit. Er is altijd ruimte voor verbetering. Dat zit hier in de cultuur. Ik draai veel projecten, de collegialiteit is top en ik leer iedere dag bij. Genoeg redenen om me verder te ontwikkelen als ervaren werkvoorbereider. Daarna kijk ik wel verder of ik me nog ergens in wil specialiseren. Die mogelijkheden zijn er hier voldoende.”