Werkvoorbereider Jan: wat maakt je vak leuk? | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet Werkvoorbereider Jan

Bij Van Wanrooij vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Met collega’s, maar ook vakinhoudelijk. Om daar een beeld bij te krijgen vragen we onze collega’s: wat maakt je vak leuk? Met deze keer in de hoofdrol: Werkvoorbereider Jan de Kloe.

BIM modelleur Aakash bij Van Wanrooij

Nu niet, dan nooit

“De bouwwereld heeft mij altijd gefascineerd. Toch heb ik nooit echt de stap gezet na m’n opleiding bouwkunde. De bouw zat destijds middenin een crisis. Ik groeide bij een coöperatie van groente- en fruit vanuit de logistieke planning door naar productmanager en bleef er jaren hangen. Toen ik in contact kwam met Van Wanrooij ben ik gaan twijfelen. Van Wanrooij wilde me helpen mijn kennis weer op niveau te krijgen en gaf me die kans. Ik dacht: als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer.”

Ervaring opdoen

“Mijn beperkte werkervaring betekent dat ik in korte tijd word klaargestoomd om het vak van werkvoorbereider zelfstandig uit te kunnen voeren. Ik ga naar bouwplaatsen om met uitvoerders te praten en om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Verder wordt er van mij verwacht dat ik veel dingen zelfstandig oppak en vooral veel vragen stel. Het team helpt mij daar enorm bij. In korte tijd gaat mijn leercurve steil omhoog. Dat geeft mij energie.”Direct verantwoordelijkheid

“Ik kreeg gelijk vanaf het begin verantwoordelijkheid. Je mag hier fouten maken, daar leer je veel van. Het mooie aan de werkvoorbereiding vind ik dat je verantwoordelijkheden krijgt in de planning, inkoop, contracten en controlewerk. Hoe beter de werkvoorbereiding, hoe makkelijker het in de uitvoering gaat. Ik ben bouwtechnisch bezig en werk in BIM-modellen die hier standaard worden toegepast. Ieder nieuw woningbouwproject bouwen we vooraf helemaal digitaal op.”

Brabants karakter

“Wat me opviel was de gezellige sfeer op de afdeling. Ik werd gelijk betrokken bij van alles en nog wat. Dat warme welkom geeft een goed gevoel. Zelf ben ik vrij rustig en op de achtergrond, maar hier zorgen ze ervoor dat je niet aan de zijkant belandt. Dat open, Brabantse karakter zit in het hele bedrijf. Je voelt je automatisch onderdeel van de familie.”

Ontwikkelen

“Maar first things first. Ik vind het belangrijk om me in korte tijd het vak van werkvoorbereider eigen te maken. Ik wil veel kennis opdoen, zodat collega’s op mijn vakkundigheid kunnen bouwen. Vanuit het persoonlijk ontwikkelplan (POP) wordt er veel aandacht besteed aan efficiënt en nauwkeurig werken. Dat vind ik heel positief. Het maximale eruit halen, dat is wat ik zelf ook wil. Verder stippel ik geen pad uit. Pas als ik merk dat de automatische piloot erop gaat, dan kijk ik verder. Maar dat is iets wat ik op korte termijn absoluut niet verwacht!’