Uitvoerder Frank | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet Uitvoerder Frank

Als uitvoerder ga je bij Van Wanrooij aan de slag met het échte werk. Ervaring met verschillende functies in de bouw is belangrijk om een goede uitvoerder te worden. Zo groeide Frank vanuit zijn stage via de werkvoorbereiding door naar uitvoerder. Hoe ging hem dat af en hoe ziet hij de toekomst? Hij zet zijn piketpaaltjes uit:

Uitvoerder Frank - Van Wanrooij

Piketpaal 1: Keuze voor de bouw

“Veel dingen in het leven zijn onduidelijk, maar van jongs af aan wist ik al dat ik in de bouw wilde werken. Ik vind het gewoon mooi om iets te maken en te zien groeien. Er was dus geen twijfel om voor hbo-Bouwkunde te kiezen. Alleen wat ik precies binnen de bouw wilde gaan doen was me nog niet duidelijk. Daar was ik wel nieuwsgierig naar.”

Piketpaal 2: Stagelopen bij Van Wanrooij

“De stageperiode in m’n derde studiejaar gaf mij dat inzicht. Ik kwam bij Van Wanrooij op de werkvoorbereiding terecht. Ik voelde me er meteen thuis en ervaarde de rol die je als werkvoorbereider hebt binnen de bouw en binnen het bedrijf. Zo ben je een belangrijke schakel als het gaat om techniek en proces. Die rol paste me goed, want ik kreeg al snel een paar eigen, kleine projecten. Dat was echt super leerzaam.”

Piketpaal 3: Keuze voor werkvoorbereiding

“Na m’n studie zaten we nog middenin de financiële crisis en er was weinig werk. Een mailtje naar mijn stagebegeleider bij Van Wanrooij deed wonderen. Eén van de werkvoorbereiders werd projectleider, dus er kwam toevallig een functie vrij. Zo zie je maar hoe belangrijk een goede stageperiode is! Ik was als het ware al een half jaar ingewerkt en we kenden elkaar. Ik kon direct aan de slag.”

Piketpaal 4: van werk naar privé

“Ik sprong gelijk in het diepe met meerdere, eigen projecten. Eerst de Optio-projecten en later ook projecten met appartementen en woningen die afwijkend waren van ons Optio-concept. M’n collega’s hebben veel vragen moeten beantwoorden, maar ik wilde gewoon zoveel mogelijk te weten komen. Het voordeel is dat je dan ook gelijk je collega’s goed leert kennen. We zagen elkaar niet alleen achter het bureau, maar ook na het werk. Zo’n band opbouwen is heel leuk. Je maakt hier gewoon vrienden op het werk.”

Piketpaal 5: Stap naar uitvoerder

Uiteindelijk heb ik zeven jaar in een super leuk team gewerkt, maar ik wilde mezelf graag ontwikkelen binnen Van Wanrooij. Ik wilde zelf ook wel een keer huizen bouwen. Vandaar de stap naar de uitvoering. Zo kwam ik bij uitvoerder Willy terecht in Teteringen, waar we 66 woningen bouwen. Samen met hem trek ik een jaar op, zodat ik de fijne kneepjes van het vak kan leren. Teamwork is heel belangrijk op de bouwplaats. Mensen bij elkaar brengen kost tijd en energie, maar dat levert ook veel op. Als het team lekker draait, dan loopt de bouw ook goed.”

Piketpaal 6: Eerste eigen project

“Willy legt de lat hoog en die ambities neem ik mee in de volgende fase van het project. Dan ga ik het zelfstandig doen. Het liefst samen met een eigen vaste metselploeg of timmerploeg om me heen. Zij weten hoe alles werkt en kunnen eigen verantwoordelijkheid nemen. Ik weet nu hoe belangrijk dat is. Met mijn ervaring als werkvoorbereider kan ik goed schakelen tussen kantoor en bouwplaats. Dat maakt het werk ook weer een stuk leuker. Mij zie je hier meestal met een glimlach rondlopen.”

Piketpaal 7: Verder bouwen

“M’n hele leven lang hetzelfde werk doen, da’s niks voor mij. Ik wil graag nog wat jaren in de uitvoering werken. Wie weet kan ik daarna wel weer doorgroeien naar een andere leuke functie binnen Van Wanrooij. Dat vind ik zo mooi aan Van Wanrooij; als je jezelf bewijst en graag iets wilt, dan is er ruimte om een nieuwe stap te maken. Dat motiveert om je werk goed te doen.”