Ontmoet timmerman Marco | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet voorman timmerman Marco

Als voorman timmerman ga je bij Van Wanrooij aan de slag met het echte werk. Zo ook Marco, die vanaf z’n vijftiende de bouw in rolde en van timmerman doorgroeide naar voorman van z’n eigen timmerploeg.

Mooi vak

“Bij timmeren denk je misschien snel aan een hamer, spijkers en werken met hout, maar het vak van timmerman bij Van Wanrooij is veel breder. Van maatvoering tot funderingen stellen en van scheidingswanden plaatsen tot betonvloeren afstorten. Kozijnen stellen, dakranden aftimmeren, er is veel en divers werk te doen. Onze ploeg houdt zich met de ruwbouw bezig. Ik werk als voorman volle bak mee en zorg dat het treintje niet ontspoort. Aansturen op de planning, dat vind ik belangrijk.”

Slim bouwen

“De slimme bouwmethode die we bij Van Wanrooij hanteren maakt dat we snel kunnen bouwen. Het hele proces is van A tot Z ontzettend goed opgelijnd. Omdat we bijna alleen maar woningen bouwen volgens het Optio-concept, weten we precies wat ons te wachten staat en wat we moeten doen. Dat houdt de vaart erin en geeft de ploeg veel stabiliteit. Ik zeg maar zo: wat goed is, moet je goed laten.”

Flexibiliteit geeft vrijheid

“Voor ieder onderdeel in ons werk krijgen wij een vast tarief. De uren die we overhouden worden aan de ploeg uitbetaald. Hard werken loont dus. Collegialiteit en goede communicatie zijn dan heel belangrijk. Je moet iets voor elkaar over hebben en kunnen samenwerken. Ik werk al jaren met een goede maat samen en heb de juiste mensen in m’n ploeg. Van jong tot ervaren. Wij kunnen met onze ervaring inspelen op onvoorziene situaties. Die flexibiliteit geeft vrijheid.”

Snel oppakken, veel leren

“Als je een beetje een technisch gevoel hebt en gemotiveerd bent, dan kun je hier ontzettend veel leren. Pak je het goed op, dan kun je doorgroeien. Ik merk dat de nieuwe generatie snel op iets is uitgekeken of té snel meer wil. Doorpakken is niet voor velen weggelegd. Vroeg opstaan is ook een dingetje. Als je wel de mentaliteit hebt én van aanpakken houdt, dan is de bouw echt een mooi wereldje.”

De timmerploeg van Marco aan het werk op het project ‘Achter de Schans’ in Werkendam:

Niet lullen, maar poetsen

“Je bent niet zomaar voorman van een ploeg. Ik begon met ook met kleinere ‘klusjes’. Maar al doende leer je het vak, kan ik uit ervaring zeggen. Collega’s helpen je en je leert ook veel van alle ongein. Je werkt met de omstandigheden van de dag. Vaak buiten, soms binnen. Als je van de mentaliteit niet lullen, maar poetsen houdt, dan zit je hier wel goed!”

Ook aan de slag als timmerman bij Van Wanrooij?

Kom langs voor een kop koffie en leer het team binnenkort écht kennen! App (06-57479345) of bel (073-5340648) onze HR-collega Carlijn.