Ontmoet timmermannen Edwin en Jesaja | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet timmermannen Edwin en Jesaja

In de Timmerfabriek in Geffen wordt al het timmerwerk voor onze eigen woningen zelf geproduceerd. Dat doen we met een gezellig, ervaren team dat van aanpoten houdt. Timmermannen Edwin en Jesaja vertellen hoe het is om tussen de heerlijke geur van vers bewerkt hout te werken.

Jesaja en Edwin

Werken met hout

Edwin: “Ik ben de man van de prefab en maak kant-en-klare dakkapellen, bergingen en bijvoorbeeld dakopstanden van hout. Grotendeels gebeurt dat machinaal, maar er is nog altijd veel hand- en denkwerk nodig.”

Jesaja: “Ik bedien als machinaal timmerman de Conturex-machine. Daar gaan, geheel volgens een geautomatiseerd systeem, houten balken in die er perfect geprofileerd uitkomen. Ik maak de basiselementen voor een geprefabriceerd houten kozijn.”

Uren maken

Edwin: “Mijn werkdag? Die begint om 06:00 uur tot ongeveer 17:00. Zo’n tien uurtjes per dag. Ik werk nou eenmaal graag en de overuren leveren wat extra’s op.”

Jesaja: “Zo gek ben ik niet, hoor! 😉 Ik heb ook liefde voor het vak, maar ben ook graag thuis bij mijn vrouw en kinderen. Ik werk ‘gewoon’ van 07:00 uur tot 16:00 uur.”

Brabantse gezelligheid

Edwin: “Ja, met de collega’s is het heel gezellig. We kennen mekoar en houden van een dolletje. Het is hard werken, maar iedereen staat voor je klaar. Het zijn echte collega’s waar je van op aan kunt.”

Jesaja: “Er wordt veel gelachen, maar het is ook doorpakken. De planning wacht niet. In de hal wordt gezongen en gefloten, dat zegt ook iets over de werksfeer. Het zit wel goed hier met de arbeidsvitaminen.”

Handwerk versus computer

Edwin: “Ik heb het hier de afgelopen dertig jaar van een werkplaats naar een bijna volledig geautomatiseerde timmerfabriek zien groeien. We maken stappen om de processen nóg efficiënter te laten verlopen. De aard van het werk verandert door de automatisering, maar dat is in andere vakgebieden niet anders.”

Jesaja: “Al die houten balken gaan nog steeds door m’n handen. Ik hoef alleen niet zelf met een bijtel of een boor aan de slag. Hoe goed de machine z’n werk ook doet, ik moet áltijd nog handelingen verrichten voordat de onderdelen van het kozijn de volgende fase in gaan.”

Edwin

Als timmerman moet je..

Edwin: “Liefde hebben voor het vak, met je handen willen werken, doorzettingsvermogen hebben en een bietje inzicht hebben. Dan kom je een heel eind. Er zijn gelukkig weer iets meer jongeren die voor een praktische baan kiezen. Kom ’s een bakkie doen, zou ik zeggen. Dan laten we zien dat je hier een mooie toekomst kunt hebben.”

Jesaja: “Een beetje gevoel hebben voor techniek en handwerk is wel een pré. Ons vak is niet moeilijk. Als je de drive hebt om als timmerman aan de slag te gaan, dan kun je hier met een technische achtergrond aan de slag. Ons team maakt dan ook van jou een echte vakspecialist.”

Zie jij jezelf ook bij Van Wanrooij werken?

Wil je een keer langskomen en de sfeer proeven? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073-5340648. Onze HR-collega Carlijn helpt je graag.