Overslaan naar content

Ontmoet Technisch projectmanager Willem

Als technisch projectmanager bij Van Wanrooij werk je dagelijks aan de techniek achter de nieuwbouwwoning. Om daar een beter beeld bij te krijgen, vroegen we onze technische projectmanager Willem: wat maakt je vak leuk?

Technisch Projectmanager Willem - Van Wanrooij

Complete set

“Het belangrijkste wat ik regel in mijn dagelijkse werk? Een complete technische set aanleveren bij de aannemer, zodat hij een begroting kan maken. Dat kan een interne of externe aannemer zijn. Dan moet je denken aan bouwtekeningen, constructietekeningen, een bestek, de technische uitgangspunten, een materialenstaat en algemene voorwaarden. Eigenlijk alles wat nodig is om eraan te kunnen rekenen. Ons doel is om vroeg voor de start verkoop een aannemer te contracteren. Richting start verkoop begeleid en controleer ik de verkooptekeningen die de tekenkamer maakt. Een verkooptekening is voor ons heel belangrijk, omdat het een contractstuk is. Daar maken we een technische omschrijving bij zodat de koper kan zien wat hij gekocht heeft. Tussen beide contractstukken mag geen hiaat zitten. Als derde regel ik nog de aanvraag bouwvergunning. Lekker divers, zeg maar.”

Inspelen op wet- en regelgeving

“Het interessante aan het werk is dat het heel actueel is waar je mee bezig bent. In de bouw hebben we te maken met snel veranderende wet- en regelgeving. Daar moet je bovenop zitten. Welke technische ontwikkelingen komen eraan? Welke nieuwe materialen zijn er op de markt? Als je duurzamer en sneller wilt bouwen, moet je op z’n tijd vernieuwingen in het proces doorvoeren. De markt vraagt continu om een andere manier van bouwen. Aan mij de uitdaging om onze manier van werken daarop aan te passen.”

Toch nog 'effe noar Geffen'

“Ik ben veel op kantoor in Den Bosch, maar ik ga ook met regelmaat naar een project in uitvoering. Het Centrumplan in Geffen is een mooi voorbeeld waar ik graag te vinden ben. Het voelt goed om aansluiting te houden met de bouwplaats en om op locatie aan oplossingen te werken. Het Centrumplan in Geffen is het eerste appartementengebouw dat ik heb uitgewerkt. Daar komt veel meer bij kijken dan bij grondgebonden woningen. En dan is het ook nog eens in het dorp waar ik zelf vandaan kom. Dat maakt het extra leuk. Iets toevoegen waar lokaal behoefte aan is, daar haal ik veel voldoening uit.”

Overgang

“Een paar jaar geleden werd ik al gevraagd voor deze functie, maar toen gingen we net met de tekenkamer over van 2D naar 3D BIM. Ik zat toen op de tekenkamer en ik wilde die transitie voor geen goud missen. Achteraf heeft dat goed uitgepakt, want ik weet nu veel beter waar ik naar kijk als ik tekenwerk controleer of als we samen modellen doornemen. Je moet als technisch pojectmanager leergierig zijn. De digitalisering gaat in een sneltreinvaart. Je krijgt hier echt de kans om je daar volledig in te ontwikkelen.”

In detail

“Kritisch zijn is een belangrijke competentie van een technisch projectmanager. Dat kan alleen als je bouwtechnisch onderlegd bent. Je moet namelijk beoordelen of iets ‘maakbaar’ is. Kan het misschien op een andere manier? Efficiënter? Met andere materialen? Daar moet je kennis van hebben. En dat met al die wet- en regelgeving in je achterhoofd. Daarbij moet je heel punctueel zijn. Je gaat echt de details in. Letterlijk en figuurlijk.”

Zie jij jezelf ook als technisch projectmanager bij Van Wanrooij werken?

Heb je vragen? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073-5340648. Onze HR-collega Carlijn helpt je graag.