Skip to content

5 vragen aan: Team Vastgoed

Bij Van Wanrooij vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Met collega’s, maar ook vakinhoudelijk. Om daar een beeld bij te krijgen gaan we met vijf vragen onder de arm langs bij onze collega’s. Deze keer stappen we in de wereld van het vastgoedbeheer met Lisanne, Jeroen en Eric van Afdeling Vastgoed.

BIM modelleur Aakash bij Van Wanrooij

1. Vastgoedbeheer bij Van Wanrooij. Hoe zit dat eigenlijk?

De vastgoedafdeling is de laatste jaren hard gegroeid, zegt Pascal. “De meeste mensen kennen ons van het ontwikkelen en bouwen van nieuwbouwwoningen, maar wat mensen vaak niet weten is dat we ook een vastgoedportefeuille beheren. Dat zijn bijvoorbeeld huurwoningen die onder de noemer ‘Borgdonck’ bij ons in exploitatie komen. Maar wij beheren ook andere type objecten, zoals kantoorgebouwen, bedrijfspanden, supermarkten, dagwinkels of bestaand vastgoed dat onderdeel is van een gebiedsontwikkeling. Dat doen we landelijk met een zeer gedreven team.”

2. Wat is jullie rol in dit team?

Lisanne: “Ik hou me vooral bezig met de woningportefeuille van Borgdonck. Dan moet je denken aan het sluiten van contracten met huurders, het aansturen van makelaars, het begeleiden van projecten vanuit projectontwikkeling en het bewaken van afspraken met servicepartners. Dan heb ik het over zo’n 600 woningen en er komen er steeds meer bij.”

Pascal: “Ik hou me als vastgoedbeheerder bezig met de commerciële portefeuille, van supermarkten tot kantoren. Daar doe ik het commerciële beheer van, zoals het afsluiten van huurcontracten, bewaken van afspraken maar ook het onderhouden van relaties is een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Eric houdt zich juist bezig met het technisch beheer. “Samen met Pascal werk ik aan de commerciële vastgoedportefeuille. Ik ben de contactpersoon voor onze huurders als het gaat om groot onderhoud, doe de opnames en schakel met verschillende leveranciers.”

3. Vanaf welk moment zijn jullie bij een project betrokken?

Lisanne is vaak al vanaf de ontwikkeling betrokken. “Als de projectontwikkelaar aan de slag gaat, of als er een project wordt aangekocht. Ik kan dan al meedenken over de prijsvorming, promotie en contractvorming.”

“Daar zit een groot verschil met commercieel vastgoed”, zegt Pascal. Dat ontwikkelen we niet altijd zelf, hierbij werken we juist samen met externe partijen. Vanaf het moment van aankoop ben ik het aanspreekpunt voor o.a. huurders, relaties, gemeenten over het betreffende vastgoed.

Voor Eric is het net weer iets anders. “Meestal pas bij de technische oplevering. Ik zorg dat alle onderhoudscontracten ingekocht en opgestart worden. Denk bijvoorbeeld aan periodiek preventief onderhoud, zodat installaties de juiste werking en certificaten behouden. Planmatig onderhoud zit weer in de reguliere onderhoudscyclus. Wordt het wat complexer, dan komt het bij mij terecht.”

4. Wat maakt het vak zo leuk?

Lisanne: “De diversiteit van de werkzaamheden. Een woning is een eerste levensbehoefte en ik heb daar een belangrijke taak in om dat goed te regelen. Het hele traject van aankoop tot oplevering aan de huurder maakt het vak uitdagend.”

Pascal houdt vooral van de dynamiek. “Soms loopt een dag qua werkzaamheden heel anders dan gepland. Dat vind ik fijn. Het mooie aan commercieel vastgoed is dat je bij allerlei bedrijven achter de voordeur komt. Bij een vastgoedeigenaar zoals Van Wanrooij werk je als vastgoedbeheerder aan lange termijn relaties met je klanten. Dan maakt het werk zinvol.”

Eric: “Het schakelen tussen ad hoc en procesmatig onderhoud is het mooiste van het vak. Over een half uur kan ik gebeld worden over een calamiteit. Die onvoorspelbaarheid moet je liggen. Van mij mag het lekker complex zijn. Verder ben ik heel servicegericht. Als er iets aan de hand is, moet het gewoon snel opgelost worden.”

5. Hoe kijken jullie naar de toekomst?

Lisanne: "Stilzitten is er hier niet bij. De portefeuille groeit en daarmee groeit ook mijn functie. Er komen steeds meer taken bij. Dit zorgt voor mij steeds voor nieuwe uitdagingen."

Pascal: "Ik heb voor Van Wanrooij gekozen om te doen wat ik leuk vind. De uitdaging hierbij is voor mij de overstap van een corporate organisatie naar een familiebedrijf met een totaal andere dynamiek. Typerend daaraan vind ik dat wanneer er zich kansen voordoen, je de ruimte wordt geboden om deze op te pakken. Daarbij zijn de lijnen kort en er wordt snel geschakeld."

Eric: “Vastgoed is een relatief jonge afdeling die groeiende is. Werkprocessen veranderen daardoor, waarbij we uitgedaagd worden deze efficiënter in te richten. Er is veel ruimte om daarin mee te denken. Meer doen in minder tijd, dat vind ik voor de komende jaren een mooie uitdaging!”

Kom jij ons team versterken?

Als technisch vastgoedbeheerder staat er een mooie uitdaging voor je klaar.dasdewi

Heb je vragen? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073 - 53 40 648. Onze HR-collega's Carla en Lyanne helpen je graag.