Team Calculatie | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet Team Calculatie

Een functie als calculator of kostendeskundige bij Van Wanrooij is interessanter dan je denkt. Stoffig is het vak allang niet meer. Maar wat maakt het werk zo leuk? We houden de teamleden van de afdeling Calculatie een spiegel voor.

Wij stellen aan je voor:

Stijn, Ron, Thijs, Lieneke en Marc. Het team dat alles over bouwkosten weet.

Hoe leerde je het vak kennen, Thijs?

“Tijdens mijn traineeship zit ik om de tien maanden op een andere afdeling. Eerst calculatie, dan Technische Projectontwikkeling en de laatste maanden in de uitvoering. Vooraf had ik niet gedacht dat de functie als calculator mij zo goed zou bevallen. Calculatie is hier heel ver doorontwikkeld. Het is allang geen hoeveelheden meer tellen en de hele dag met Excel in de weer zijn. Ik heb het idee dat ik hier tien keer zoveel leer dan op een voltijd studie.”

Ron, jij begon hier na je hbo-opleiding Bouwkunde. Was het gelijk voor de leeuwen?

“Zo heb ik dat niet ervaren. Calculeren leer je door het in de praktijk te doen. Ik ben vanaf het begin goed begeleid en werk nu zelfstandig aan projecten. Dat is ook gelijk het mooie van Van Wanrooij; heb je jezelf bewezen? Dan krijg je vertrouwen. Voor je het weet ben je onmisbaar in de organisatie.”

Ruim 25 jaar in dienst, hoe hou je dat vol Marc?

“Dat is niet zo moeilijk hoor. Ik voel me hier thuis en er is veel dynamiek in de projecten. Ik ben als persoon gevoelig voor de sfeer in het team. Die is goed, dus sinds ik Hoofd Calculatie ben heb ik daar niet veel aan veranderd.”

De kracht van de calculator..

“.. is dat je de spil bent in het bedrijf. Je brengt risico’s in kaart en bepaalt samen met de directie het kostenniveau van alle projecten. Op jouw inschatting wordt een besluit genomen en dat maakt het werk interessant. Wij bepalen het niveau waar een projectleider straks mee aan de slag kan.”

Het werk doen we hier..

“.. op z’n Van Wanrooijs. Efficient werken en veel werk verzetten. Met z’n vijven ramen en calculeren we nu ruim 1.600 woningen per jaar. Maar niet als een kip zonder kop. We hebben strakke processen die we steeds slimmer maken. De manier van werken is informeel en we zitten dicht op de bal. En er mag gelachen worden, want humor werkt.”

Onze focus ligt op..

“..BIM. Dat heeft echt een vlucht genomen in de organisatie: we BIMmen echt op Champions League niveau. Wij halen al meer dan 70% uit de modellen en het doel is om er steeds meer uit te halen. Met de modelleurs zijn we continu bezig om het model nóg slimmer te maken.”

Lieneke, kun je jezelf hier goed ontwikkelen?

“Zeker weten. Ik heb Van Wanrooij specifiek gekozen vanwege de mogelijkheden om me als persoon verder te ontwikkelen. Het is echt een mensenbedrijf. Calculatie past bij mij en met de juiste coaching word ik vakinhoudelijk bijgespijkerd. Ik leer veel van de mannen.”

En Thijs, waarom Van Wanrooij?

“Tijdens een stage kwam ik in aanraking met Van Wanrooij. Ik zag hoe goed het Optio-proces in elkaar zat en wilde dat zelf gaan ervaren. Toen ik later solliciteerde voelde het meteen goed. Het karakter van het bedrijf is informeel. Hier is nog sprake van vakmanschap en loyaliteit. Het continu optimaliseren brengt actie in de tent en dat past goed bij mij.”

Zie jij jezelf ook bij Van Wanrooij werken?

Wil je meer weten over de functie als calculator of kostendeskundige? Marc, Ron, Thijs en Lieneke delen graag hun ervaring met je! Vragen over de vacature kan HR-collega Carlijn beantwoorden. Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073 - 53 40 648.