Ontmoet recruiter Carlijn | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet recruiter Carlijn

Als recruiter is Carlijn het visitekaartje van Van Wanrooij. Ze maakt de vertaalslag van wat wij hier doen naar jou als kandidaat. Om daar een beter beeld bij te krijgen, vragen we haar: Wat maakt het werk hier zo leuk?

Carlijn

Visitekaartje

“Ik ben vaak de eerste persoon die een kandidaat ontmoet bij Van Wanrooij. Voor veel mensen is en blijft solliciteren spannend. Daarom ga ik altijd open een gesprek in. Ik wil iemand écht leren kennen en toon oprechte interesse. Door mijn persoonlijke aanpak krijg ik een beter idee wie er tegenover mij zit. Ik hoef geen perfecte of sociaal wenselijke antwoorden, ik wil erachter komen wat iemand in z’n mars heeft. Ik ben altijd geïnteresseerd en vraag veel. Die nieuwsgierigheid komt goed van pas. Dat heb ik na 13 jaar in het recruitment vak wel geleerd.”

We doen het samen

“Samenwerking staat bij mij bovenaan. Neem bijvoorbeeld een nieuwe calculator of een BIM-engineer. Die zijn belangrijk voor álle afdelingen en moeten goed kunnen samenwerken. Dat zijn echte teamplayers. Collegialiteit is daarom ontzettend belangrijk. We doen het hier bij Van Wanrooij samen en zorgen dat we met een compact team succesvol zijn. Met zo’n 230 collega’s ontwikkelen we op jaarbasis meer dan 1.000 woningen, waarvan we er zo’n 600 bouwen. Echt knap.”

Divers en duurzaam

“Van Wanrooij is een sterk bedrijf waar ontzettend veel kennis en expertise zit. Mensen die hier werken, werken er vaak lang. Dat zegt ook wel wat. Onze teams blijven zich ontwikkelen en dat faciliteren we graag. Ook doorgroeien binnen de organisatie is mogelijk. Dan stippelen we gezamenlijk een groeipad uit. Bij sommige functies is het lastig om een bepaalde senioriteit of expertise binnen te halen. Daarom werken we graag met instroom van onderaf. De kennis wordt overgedragen aan nieuwe, vaak jonge mensen en de zittende collega’s hebben de mogelijkheid om zich door te ontwikkelen. Dat zorgt ervoor dat de teams van onderaf divers en duurzaam blijven.”

Van timmerman tot manager

“Als corporate recruiter ben ik verantwoordelijk voor de invulling van alle vacatures binnen Van Wanrooij. Dat is dus heel divers, want het ene moment zoeken we een timmerman en het andere moment een projectontwikkelaar of een manager. Ik wil goed weten naar wat voor persoon we op zoek zijn. Wie goed in het team past. Als we starters zoeken, dan zorg ik dat we zichtbaar zijn bij opleidingen en organiseer ik lunches op ons prachtige kantoor in Den Bosch. Eenmaal binnen zijn ze vaak verrast, want zo’n toffe werkomgeving verwachten ze niet bij ons bedrijf. Kijk, dan heb ik al gelijk iets aan de positieve beeldvorming gedaan!”

Goed geregeld

“Ik zie altijd kansen en mijn open houding zorgt ervoor dat mensen graag even binnenlopen om te kletsen. Kandidaten die net begonnen zijn, herkennen mij meestal nog. We hebben elkaar al gesproken en soms hebben ze zich kwetsbaar opgesteld. Dat schept een band. Ik heb zelf kleine kinderen en geniet van het Brabantse leven. Als we het dan nog eens hebben over de zoon die in Den Bosch een wedstrijd had, dan zie je mensen glunderen. Ik onthoud dat soort dingen. Daar word ik heel blij van. Uiteindelijk wil ik mensen vertrouwen geven, want dan gaan ze zichzelf wel ontwikkelen. No worries.”