Ontmoet Projectontwikkelaar Paul | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet Projectontwikkelaar Paul

Wat maakt je vak leuk? Als projectontwikkelaar bij Van Wanrooij werk je dagelijks aan mooie vastgoedprojecten. Om daar een beter beeld bij te krijgen, vroegen we onze ontwikkelaar Paul: Wat maakt je vak leuk?

Van begin tot eind betrokken

"In mijn werk als projectontwikkelaar ligt de nadruk op het bewaken van het ontwikkelproces. Je bent vanaf het eerste ontwerp tot oplevering van de woning betrokken bij het proces. Ik voel me opdrachtgever, ontwikkelaar, procesmanager, financieel planner en projectmanager tegelijk; een echte generalist. Je moet zorgen dat de werkafspraken goed zijn en dat het plan financieel haalbaar is. De nadruk ligt op de commerciële kant. Voor de technische uitwerking werk ik samen met onze afdeling technische projectontwikkeling. De focus van een commerciële projectontwikkelaar ligt tot en met de start verkoop op het project en daarna ga je door met een nieuwe ontwikkeling. Dat tempo ligt lekker hoog hier.”

Andermans woongeluk bepalen

“Op kantoor is geen dag hetzelfde. Het werk is afwisselend, omdat je met verschillende disciplines contact hebt tijdens het gehele ontwikkelproces. Dat betekent dat ik ook op gezette tijden buiten de deur ben voor afspraken met architecten, partners en gemeenten. In teamverband ontwikkel je woningen waar mensen een groot deel van hun leven gaan wonen. Ik heb echt het gevoel dat mijn werk er toe doet, want je bepaalt hoe andermans woongeluk eruit komt te zien. Als zo’n project dan goed verkoopt, dan is dat een compliment voor onze inspanning. Daar haal ik veel energie uit.”

Doe mij maar complex

“In m’n eerste paar jaar bij van Wanrooij hield ik me vooral bezig met de ontwikkeling van grondgebonden Optio-woningen op uitleglocaties. Onder de vleugels van een ervaren ontwikkelaar leer je het vak. Later werkte ik aan De Groene Steegjes, een tender die we in 2021 gewonnen hadden. Dat is een binnenstedelijke opgave met heel andere uitdagingen. Nu ben ik nog steeds met wat complexere projecten bezig, zoals Hooge Berkt in Bergeijk. Een gebiedsontwikkeling met zo’n 200 woningen in een mooie landschappelijke setting. Dat doen we in een samenwerkingsverband, dus daar komen automatisch verschillende vraagstukken bij elkaar. De complexiteit maakt het werk voor mij echt wat spannender.”

My 'W'

“Ik zie mezelf als een echte aanjager. Lekker proactief werken, initiatief nemen, kansen zien, afspraken bewaken. Ik doe dat met een positieve instelling. Dat gaat vrij natuurlijk. Ik had geen bouwtechnische achtergrond, maar die kennis doe je hier binnen no-time op. Je kunt hier in huis overal terecht voor gedetailleerde informatie en krijgt de ruimte om gewenste opleidingen te kiezen. Het contact met de samenwerkingspartners mag je op je eigen manier invullen. Dat is fijn, want dat geeft vertrouwen. Ik ben wat minder formeel, maar zolang je daarmee de afspraken kan bewaken is dat prima. Door mezelf te blijven straal ik plezier uit op anderen. Ook dát is goed voor de zakelijke relatie.”

Bosch gevoel

"De nieuwe werkplek in Den Bosch is een verademing. Geffen was relaxt en rustig in een groene omgeving, maar we zaten daar wel een beetje weggestopt. Hier is dynamiek. Het heeft een totaal andere uitstraling. Niet alleen op mij, maar ook op de mensen waar ik mee samenwerk. Veel professioneler. En omdat je veel online werkt zijn de vergaderfaciliteiten en gespreksruimtes hier perfect geregeld. Dit past gewoon veel beter bij het karakter van het bedrijf. Echt een topplek.”

Zie jij jezelf ook als projectontwikkelaar bij Van Wanrooij werken?

Heb je vragen? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073-5340648. Onze HR-collega Carlijn helpt je graag.