Ontmoet Projectontwikkelaar Martijn | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet Projectontwikkelaar Martijn

Wat maakt je vak leuk? Als projectontwikkelaar bij Van Wanrooij werk je dagelijks aan mooie vastgoedprojecten. Om daar een beter beeld bij te krijgen, vroegen we onze ervaren ontwikkelaar Martijn: Wat maakt je vak leuk?

Teamplayer

“Het mooie van het vak is toch wel dat je met heel veel mensen contact hebt. Dat vraagt iets van je communicatieve vaardigheden. Je moet je kunnen verplaatsen in andermans belangen, want die zijn er nogal veel bij een nieuwe gebiedsontwikkeling. Aan mij de taak om zoveel mogelijk mensen op één lijn te krijgen. Dat kost veel tijd en aandacht. Door dat hele proces superstrak aan te sturen, elimineer ik risico’s die in een later stadium kunnen ontstaan.” 

Van niks naar woonwijk

“Als ontwikkelaar zorg ik ervoor dat er op een locatie een bouwplan ontstaat. Het kan zijn dat de locatie nog een weiland is of dat er een te slopen pand staat. Daar bedenk ik met enkele collega’s en vaste partners een plan voor dat past bij de vraag in de markt. Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerpproces, de afstemming met betrokkenen zoals gemeente en omwonenden, het vergunningstraject en de verkoop. Daarnaast zorg ik dat we kwaliteit kunnen leveren binnen de financiële kaders en met een realistische planning. We streven ernaar om het juiste product op de juiste plek en voor de juiste doelgroep te ontwikkelen. Als dan de verkoop vlot verloopt, dan geeft mij dat veel voldoening.”

Werken aan de contouren van Nederland

“Je hebt als ontwikkelaar veel verantwoordelijkheid, maar tegelijk ook veel vrijheid. Omdat je groeit in het vak, creëer je steeds meer ruimte voor creativiteit en eigen inbreng. Het geeft een ontzettende kick om gezamenlijk het beste resultaat uit de projecten te halen. Dan bedoel ik niet alleen het financiële resultaat, maar ook de kwaliteit en de klanttevredenheid. Ik hou van de verschillende fases tijdens een project. Eerst vier je dat we ergens aan de slag gaan, de eerste pennenstreek wordt vertaald naar een echt ontwerp, het project gaat in verkoop, het pannenbier wordt ontkurkt en de woningen worden opgeleverd. Tijdens dat proces zie je de plek groeien. Dat je aan de contouren van Nederland mag werken is best speciaal.”

Conceptueel bouwen is een zege

“OPTIO is het flexibele woningconcept waarin Van Wanrooij vrijwel alle nieuwbouwprojecten ontwikkelt en bouwt. Dat concept is voor mij een zege. De strakke kaders geven precies aan wat wel en niet kan. En dat terwijl er echt nog veel vrijheid en creativiteit overblijft om mooie woningen te maken. Het wiel wordt hier zelden opnieuw uitgevonden, we kijken altijd verder. Dat vind ik mooi. Dat komt mede door de digitale ontwikkelingen met het Bouw Informatie Model (BIM). We bouwen onze woningen vooraf digitaal op het scherm al op, waarbij alle informatie inzichtelijk is voor de betrokken partijen. Die automatiseringsslag brengt projectontwikkeling in een enorme versnelling.”

Met beide benen op de grond

“Mijn 10 jaar bij Van Wanrooij zijn in een sneltreinvaart voorbijgegaan. Het is een bedrijf waar mensen met beide benen op de grond staan. Geen hoogdravendheid, maar lekker normaal doen. Dat past ontzettend goed bij mijn karakter. Je kwaliteiten laat je hier op de werkvloer en in de praktijk zien. Dat zorgt voor een prettige werksfeer, mede omdat hier echt de wil is om samen te werken. Dat is een mooie basis, want alleen dan kom je verder.”

Zie jij jezelf ook als projectontwikkelaar bij Van Wanrooij werken?

Heb je vragen? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 06-57479345. Onze Recruiter Carlijn helpt je graag.