Ontmoet Ontwikkelingsmanager Martijn | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet Ontwikkelingsmanager Martijn

Als ontwikkelingsmanager bij Van Wanrooij werk je dagelijks aan mooie gebiedsontwikkelingen en woningbouwprojecten. Om daar een beter beeld bij te krijgen, vroegen we onze ontwikkelingsmanager Martijn: Wat maakt je vak leuk?

Martijn staand

Teamplayer

“Het mooie van het vak is toch wel dat je met heel veel mensen contact hebt. Dat vraagt iets van je communicatieve vaardigheden. Je moet je kunnen verplaatsen in andermans belangen, want die zijn er nogal veel bij een nieuwe gebiedsontwikkeling. Aan mij de taak om zoveel mogelijk mensen op één lijn te krijgen. Dat kost veel tijd en aandacht. Dat hele ontwikkelproces probeer ik strak aan te sturen, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen.” 

Vroeger aan tafel

“In mijn vorige functie als (senior) projectontwikkelaar zorgde ik ervoor dat er op een locatie woningbouw ontstond. Samen met collega’s en vaste partners bedenk je dan een bouwplan dat past bij de vraag in de markt. Als ontwikkelingsmanager ben ik nog steeds betrokken bij de projecten, maar meer vanaf de zijlijn. Ik stuur voornamelijk op hoofdlijnen in het voortraject, zoals het ontwikkelen van plannen op stedenbouwkundig niveau, het sluiten van anterieure overeenkomsten en het vaststellen van programma’s met gemeenten en partners. Ik stuur een divers team van ontwikkelaars aan die binnen de gestelde contouren de projecten verder uitwerken. Omdat ik dat zelf binnen Van Wanrooij zo’n 12 jaar heb gedaan, kan ik meedenken en snel met ze schakelen. De verantwoordelijkheden zijn wel anders geworden, maar dat maakt het werk alleen maar uitdagender.”

Andere vibe

“Ik ben niet alleen in functie veranderd, maar we zijn ook met ons kantoor verhuisd van Geffen naar het Paleiskwartier in Den Bosch. Het is echt een prachtig kantoor op een mooie plek vlak bij Centraal Station. Goed te bereiden, snel in de binnenstad, moderne faciliteiten, ruime werkplekken, wat wil je nog meer? Als ik gasten ontvang, kan ik op kantoor afspreken of ergens in het Paleiskwartier. Net wat past bij het type afspraak. Het is een hele fijne plek om te zijn. Lekker dynamisch met veel studenten. Echt een andere vibe."

My 'W'

“Wat ik typisch op mijn manier doe? Ik denk dat ik communicatief sterk ben. Dat moet je in dit vakgebied zijn, want je bent de spin in het web. Technische kennis is noodzakelijk, maar goed kunnen communiceren, een analytisch vermogen en een commercieel gevoel hebben bij de markt, zijn essentieel. Ik krijg wel eens terug dat mensen het fijn vinden om met mij samen te werken. Dat zie ik als een groot compliment. Ik ben een mensenmens, geen productiemachine. Ik weet overal wat van en ben geen specialist. Het spreekwoordelijke schaap met de vijf poten. Bij noodzakelijke kennis kan ik specialisten in hun kracht zetten.”

Sneltreinvaart

“Mijn jaren bij Van Wanrooij zijn in een sneltreinvaart voorbijgegaan. Het is een bedrijf waar mensen met beide benen op de grond staan. Geen hoogdravendheid, maar lekker normaal doen. Dat past ontzettend goed bij mijn karakter. Je kwaliteiten laat je hier op de werkvloer en in de praktijk zien. Zo ben ik van beginnend ontwikkelaar doorgegroeid naar ontwikkelingsmanager. Jezelf inzetten draagt bij aan een prettige werksfeer, mede omdat hier echt de wil is om samen te werken. Dat is een mooie basis, want alleen dan kom je verder.” 

Zie jij jezelf ook als ontwikkelingsmanager bij Van Wanrooij werken?

Heb je vragen? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073-5340648. Onze HR-collega Carlijn helpt je graag.