Ontmoet metselaar Tom | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Ontmoet metselaar Tom

Als voorman metselaar ga je bij Van Wanrooij aan de slag met het echte werk. Zo ook Tom, die na school bleef hangen op de bouw en van metselaar doorgroeide naar voorman van z’n eigen metselploeg.

Tom

Aan de gang blijven

“Vroeg gaat ie wel ja, het wekkertje. Half zeven ben ik al op de bouw. Bak koffie erbij, beetje opstarten in de keet. Altijd een mooi moment van de dag. Met de ploeg werken we van kwart voor zeven tot kwart voor vier. Het is lekker doorwerken en je bent altijd fysiek bezig in de buitenlucht. Ik haal daar veel voldoening uit. Als voorman zorg ik ervoor dat mijn ploeg aan de gang kan blijven.”

Goede chemie

“De mannen in de ploeg? Ja, dat is een mooi clubje. We zijn een soort kameraden. Snappen elkaars humor. Wij metselen met z’n vieren alles op. Je ziet met elkaar een hele woning en een hele wijk groeien. Het klikt, we werken hard en we weten precies wat we van elkaar kunnen verwachten. Als je goed kunt samenwerken, vliegt de dag voorbij.”

Nieuwe aanwas

“We hebben best een jong team eigenlijk. Dat vind ik wel leuk. Het zijn stuk voor stuk mannen met passie voor het vak, die als zestienjarig menneke op de bouw zijn begonnen met klusjes. Zo leer je het. In deze tijd is nieuwe aanwas lastiger te motiveren. Een hoop jongeren denken liever geld te verdienen achter een computer. Eeuwig zonde. Het vak van een metselaar is prachtig en één ding is zeker: gegarandeerd werk.”

Motiveren

“Hoe we die jongeren dan tóch voor het vak kunnen interesseren? Tja. Zo jong mogelijk meenemen naar de bouw via bijbaantjes, stages netjes betalen, opleiden terwijl je werkt. Op de bouw leer je het vak, niet in een lokaal. Hier ervaar je hoe het is om onder druk secuur te werken, om vooruit te denken, om samen te werken en hoe je problemen met elkaar oplost. Je rolt erin, je wordt een vakman en dan zit je gebakken, haha!”

Goed geregeld

“Tuurlijk, je werkt iedere dag met stenen en je sjouwt met kruiwagens. Maar het werk is wel lichter geworden door allerlei hulpmiddelen. Dat is bij Van Wanrooij goed geregeld. Net als de bus, het materieel waar je mee werkt en de veiligheid op de steigers. Je komt hier niks tekort.” Fluitend draait Tom de troffel door z’n handen. Klaar voor een schep door de speciekuip. “Ja, ja, je maakt ’t mee hier! 😉”

Op de foto hieronder: de metselploeg van Tom aan het werk op het project Aarlesche Erven in Best.

Zie jij jezelf ook als metselaar bij Van Wanrooij werken?

Wil je een keer langskomen bij een ploeg en de sfeer proeven? Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel 073-5340648. Onze HR-collega Carlijn helpt je graag.