Ontmoet vader en zoon Visser | Van Wanrooij
Overslaan naar content

Zo vader, zo zoon: Jurgen en Jesse Visser

Bij hetzelfde bedrijf werken als je vader of moeder. Bij Van Wanrooij is dat geen uitzondering. Jurgen en zijn zoon Jesse leggen uit waarom ze allebei in de uitvoering werken.

Jurgen en Jesse Visser - Van Wanrooij

Hoe zijn jullie bij Van Wanrooij terechtgekomen?

Jurgen: “Goh, ik ben hier 29 jaar geleden al begonnen! Altijd in de afwerking van de woningen gezeten. Ik zorg dat de laatste puntjes die uit de vooroplevering naar voren komen worden aangepakt voordat de woning wordt opgeleverd. Van de badkamer afkitten tot vensterbanken leggen. Dat doe ik al m’n hele leven. Ik zou niet anders willen.”

Jesse: “Ik kwam zo’n drie jaar geleden via ons pap in aanraking met Van Wanrooij. Ik ging wel eens in de weekenden mee metselen en andere klusjes doen. Beetje ouwehoeren en de handen uit de mouwen. Dat is wat ik graag wil doen. Tijdens m’n stage kon ik laten zien wat ik in huis had. Daarna ben ik snel als metselaar aan de slag gegaan.”

Hebben jullie eer van je werk?

Jurgen: “Nou en of. Mensen kopen of huren een huis bij ons en dan moet het gewoon goed zijn als ze de sleutel krijgen. Ik werk alles netjes af zoals ik het thuis ook zou willen hebben. Als mensen dan rondlopen en tevreden zijn over het resultaat, dan ben ik blij. En als ze niet tevreden zijn, dan zorg ik dat ze het weer worden 😊.”

Jesse: “Als metselaar moet je heel precies kunnen werken. Als het dan strak en netjes ligt dan ben ik trots. Je legt stenen die er over 50 of 100 jaar misschien nog wel liggen, dus dat moet je gewoon goed doen. En met gevoel. Een huis van onder tot boven metselen blijft mooi om te doen. Je ziet het resultaat elke dag als je naar huis rijdt.”

Waarom passen jullie zo goed bij Van Wanrooij?

Jurgen: “Omdat Van Wanrooij een familiebedrijf is. We kennen elkaar allemaal. Ik heb hier gewoon een hele goede klik met iedereen. We werken veel in dezelfde ploegen en zelfs de inhuurkrachten zijn bekenden op de bouwplaats. Dat teamgevoel is hier wel uniek. Je weet wat je aan elkaar hebt en we kennen elkaars geintjes door en door.”

Jesse: “De gezelligheid bij Van Wanrooij en het onder elkaar zijn spreekt mij heel erg aan. Dat maakt het werk leuk. Ik zie sommige collega’s ook na het werk. Soms klussen we samen of pakken we een biertje.”

Kunnen jullie nog wat van elkaar leren?

Jesse: “Ons pap zeker wel van mij! 😉 Nee hoor, hij loopt hier al bijna 30 jaar rond. Ik heb veel tips en handigheidjes van hem meegekregen. Dankzij hem is mijn liefde voor de bouw ontstaan. Netjes en precies werken, dat heb ik van huis wel meegekregen.”

Jurgen: “Jesse pakt snel iets op, daar ben ik weleens jaloers op. Het gaat zo snel. Kijk, ik het begin kun je nog niet snel én goed metselen. Dat heeft tijd nodig om dat onder de knie te krijgen. Dat het bij Jesse al zo snel een automatisme is geworden, dat vind ik knap.”

Werken jullie ook echt samen?

Jurgen: “Regelmatig zelfs, maar we werken bijna nooit aan dezelfde woning. Woningen worden meestal in fases gebouwd. De ene woning wordt al afgewerkt, terwijl bij de andere het metselwerk nog opgetrokken moet worden. ”

Jesse: “Als we op dezelfde bouw werken is dat wel handig, want dan kan ik gewoon met ons pap meerijden. Is nog gezellig ook. En wat eten we eigenlijk vanavond pap?”

Jurgen: “Het is goed met jou. Da’s altijd maar de vraag wat de pot schaft.”