Skip to content

Trainee Bouwkunde

Den Bosch, Noord-Brabant, NederlandBouwbedrijf

Functieomschrijving

Na jaren van studeren is het zover, je gaat écht aan het werk. Geen fictieve opdracht meer voor school; jij gaat die woningen calculeren of BIM-en om uiteindelijk die woningen uit de grond te zien herrijzen. Gaaf! Wij werken vanuit ons spiksplinternieuwe hoofdkantoor in Paleiskwartier Den Bosch. Jouw nieuwe, moderne werkplek ligt dan op loopafstand van het centraal station en het gezellige centrum!


Wat houdt het traineeship nou in?

Wil je eerst ontdekken in welk vakgebied jouw kwaliteiten en ambities het best tot hun recht komen binnen Van Wanrooij? Dan is een traineeship iets voor jou. In twee jaar tijd ben je actief op drie afdelingen. Denk je dat je alleen maar meekijkt? Echt niet! Je werkt mee en voert een onderzoek uit zodat jij kunt merken én kunt laten zien waar jouw kracht en interesse ligt. De ene trainee gaat als technisch projectmanager aan de slag, de ander als calculator, BIM-modelleur of werkvoorbereider. Al die pas-afgestudeerden jongens en meiden hebben één ding gemeen: ze geven een vliegende start aan hun carrière bij Van Wanrooij! Collega Stijn ging je al voor... Lees snel meer over zijn ervaring. Persoonlijk ontwikkelingsplan

Duidelijkheid en transparant zijn, daar houden we van. Daarom maken we heldere afspraken over jouw ontwikkeling en begeleiding. Met behulp van een talentscan hebben we direct inzicht in jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten. Zo kunnen we samen bouwen aan je carrière. In een persoonlijk ontwikkelplan maken we verder afspraken over evaluaties, trainingen én arbeidsvoorwaarden. Heel overzichtelijk in 1 A4-tje, goed geregeld!


Welke vakgebieden zijn er allemaal mogelijk tijdens een traineeship?

 • Technisch projectmanager: wij geven jou in deze centrale rol de verantwoordelijkheid om het ontwerp in relatie tot de kwaliteit, het bouwbesluit en het bouwkostenbudget te beoordelen. Dus je toetst de ontwerpplannen vanaf de definitieve ontwerpfase aan de geldende wet- en regelgeving.
 • Calculator en kostendeskundige: je ontwikkelt als calculator veel inzicht in het totale bouwproces, omdat je vanaf de planvorming tot nacalculatie bij de projecten bent betrokken. Ramingen, begrotingen en nacalculaties opstellen, analyseren, plus adviseren over verbeterpunten naar betrokkenen. Dat is jouw specialisme! 
 • Werkvoorbereider: samen met de uitvoerder en projectleider vorm je het bouwteam. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van de (detail)planning, inkoop van materialen en je beoordeelt tekeningen op maatvoering. Veiligheid, tijd en budget; je houdt het allemaal in de gaten en stuurt bij als dat nodig is. Benieuwd? Collega Robin vertelt er meer over!
 • BIM-modelleur: de architect maakt een ontwerp voor een nieuwbouwplan. Jij maakt deze schets concreet door alle bouwkundige informatie in een BIM-model te vertalen. Een grote verantwoordelijkheid, want alle betrokkenen gaan op basis van jouw informatie aan het werk. 

Bij interesse is ervaring opdoen als Uitvoerder ook zeker een mogelijkheid!

Vereisten

Wie ben jij..

 • Jij hebt een (bijna) afgeronde hbo-opleiding bouwkunde
 • Je bent gedreven en enthousiast 

Dit bieden we jou!

Een loopbaan bij een van de grootste woningbouwers in Nederland. Je start met een persoonlijk ontwikkelplan met heldere afspraken over ontwikkeling, begeleiding en arbeidsvoorwaarden. Hoe wij dat doen, lees je hier! Je gaat werken in een professionele werkomgeving, in een afdeling met een solide positie binnen onze organisatie. Van Wanrooij is financieel kerngezond en dat maakt dat we investeren in onze mensen, processen en innovaties. Omdat jij en je team goed werk leveren, wil je natuurlijk ook goed betaald worden. Logisch, vinden wij. Wat je van ons mag verwachten:

 • 8% vakantiegeld en 40 (!) verlofdagen;
 • zeer goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage;
 • collectieve ziektekostenverzekering;
 • fijne, moderne werkplek met een sta-/zitbureau;
 • jaarlijks meerdere gezellige bedrijfsactiviteiten met je collega's.


Welkom!
Bij Van Wanrooij zijn we nuchter, doorpakkers en we kijken altijd vooruit. Als we een kans zien, dan grijpen we ‘m. Hier hebben we aandacht voor jou én je ambities. Bij ons kan jij jezelf zijn én jezelf ontwikkelen. Onze directie denkt met je mee en heeft veel waardering voor haar mensen. Dat uit zich in een goede beloning, het samen vieren van successen en veel gezellige activiteiten. Dat wil jij toch ook?


Weet jij het verschil te maken?

Voor informatie kun je bellen naar Lyanne van der Pas (HR Business Partner) via 073-5340648 of stel je vraag via WhatsApp.  Direct reageren kan natuurlijk ook, via onderstaande button. 

of

Apply with Indeed onbeschikbaar