Van Wanrooij Bouwontwikkeling B.V. - Trainee Bouwkunde
Overslaan naar content

Trainee Bouwkunde

Op locatie
 • Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
Bouwbedrijf

Functieomschrijving

Na jaren van studeren is het zover, je gaat écht aan het werk. Geen fictieve opdracht meer voor school; jij gaat die woningen calculeren of BIM-en om uiteindelijk die woningen uit de grond te zien herrijzen. Gaaf! Wij werken vanuit ons spiksplinternieuwe hoofdkantoor in Paleiskwartier Den Bosch. Jouw nieuwe, moderne werkplek ligt dan op loopafstand van het centraal station en het gezellige centrum!


Wat houdt het traineeship nou in?

Wil je eerst ontdekken in welk vakgebied jouw kwaliteiten en ambities het best tot hun recht komen binnen Van Wanrooij? Dan is een traineeship iets voor jou. In twee jaar tijd ben je actief op drie afdelingen. Denk je dat je alleen maar meekijkt? Echt niet! Je werkt mee en voert een onderzoek uit zodat jij kunt merken én kunt laten zien waar jouw kracht en interesse ligt. De ene trainee gaat als technisch projectmanager aan de slag, de ander als calculator, BIM-modelleur of werkvoorbereider. Al die pas-afgestudeerden jongens en meiden hebben één ding gemeen: ze geven een vliegende start aan hun carrière bij Van Wanrooij! Na 2 jaar weet jij wat jouw droombaan is. Collega Stijn ging je al voor... Lees snel meer over zijn ervaring. Persoonlijk ontwikkelingsplan

Duidelijkheid en transparant zijn, daar houden we van. Daarom maken we heldere afspraken over jouw ontwikkeling en begeleiding. Met behulp van een talentscan hebben we direct inzicht in jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten. Zo kunnen we samen bouwen aan je carrière. In een persoonlijk ontwikkelplan maken we verder afspraken over evaluaties, trainingen én arbeidsvoorwaarden. Heel overzichtelijk in 1 A4-tje, goed geregeld!


Welke vakgebieden zijn er allemaal mogelijk tijdens een traineeship?

 • Technisch projectmanager: wij geven jou in deze centrale rol de verantwoordelijkheid om het ontwerp in relatie tot de kwaliteit, het bouwbesluit en het bouwkostenbudget te beoordelen. Dus je toetst de ontwerpplannen vanaf de definitieve ontwerpfase aan de geldende wet- en regelgeving.
 • Calculator en kostendeskundige: je ontwikkelt als calculator veel inzicht in het totale bouwproces, omdat je vanaf de planvorming tot nacalculatie bij de projecten bent betrokken. Ramingen, begrotingen en nacalculaties opstellen, analyseren, plus adviseren over verbeterpunten naar betrokkenen. Dat is jouw specialisme! 
 • Werkvoorbereider: samen met de uitvoerder en projectleider vorm je het bouwteam. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van de (detail)planning, inkoop van materialen en je beoordeelt tekeningen op maatvoering. Veiligheid, tijd en budget; je houdt het allemaal in de gaten en stuurt bij als dat nodig is. Benieuwd? Collega Robin vertelt er meer over!
 • BIM-modelleur: de architect maakt een ontwerp voor een nieuwbouwplan. Jij maakt deze schets concreet door alle bouwkundige informatie in een BIM-model te vertalen. Een grote verantwoordelijkheid, want alle betrokkenen gaan op basis van jouw informatie aan het werk. 

Bij interesse is ervaring opdoen als Uitvoerder ook zeker een mogelijkheid!

Het kan natuurlijk zijn dat je al weet in wat voor functie je graag wilt rollen. Dan kun je bij ons ook starten in een junior functie! In dat geval ga je niet rouleren, maar gaan we wel met je ontwikkeling aan de slag dmv een talentscan.

Vereisten

Wie ben jij..

 • Jij hebt een (bijna) afgeronde opleiding richting Bouwkunde
 • Je bent gedreven en enthousiast 

Dit bieden wij jou!

In het nieuwe kantoor, gelegen in hartje Den Bosch, staat een moderne werkplek voor je klaar voorzien van een laptop en sta-/zitbureau. Van Wanrooij biedt jou een professionele werkomgeving waarin je in staat wordt gesteld om het beste uit jezelf te halen. Wij hebben aandacht voor jou én je ambities.

Daarnaast kun jij rekenen op de volgende voorwaarden:

 • Een startsalaris wat meegroeit met jouw ontwikkeling
 • Een reiskostenvergoeding volgens de CAO-richtlijnen
 • 43 (!) verlofdagen (25 vakantiedagen, 15 roostervrijedagen en 3 kortverzuimdagen o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • Een laptop;
 • Zeer goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage;
 • Collectiviteitskorting op (zorg)verzekeringen;
 • Vergoeding van € 19,90 bruto per maand op je aanvullende zorgverzekering;
 • Een gedreven team met jaarlijks meerdere leuke personeelsactiviteiten.

Welkom!

Een goede werksfeer, lekker doorwerken en elkaar écht kennen. Dat typeert werken bij ons succesvolle familiebedrijf. We zijn nuchter, aanpakkers en we kijken altijd vooruit. Als we een kans zien, dan grijpen we ‘m. Half werk kennen we niet. Hier hebben we aandacht voor jou én je ambities. Bij ons kan je jezelf zijn én jezelf ontwikkelen. Dat wil jij toch ook?

Misschien heb je het al gehoord: per 5 september 2023 is Van Wanrooij overgenomen door Heijmans. We zijn als afzonderlijke entiteit binnen Heijmans actief. De familiedirectie is nauw betrokken om zorg te dragen voor een goede overdracht. Van ons bedrijf, maar vooral ook van onze mensen. Verder benieuwd? Hier kun je er meer over lezen.


Weet jij het verschil te maken?
Voor informatie kun je bellen naar Carlijn van den Broek (Corporate Recruiter) 06 57 47 93 45 of stel je vraag via WhatsApp.  Direct reageren kan natuurlijk ook, via onderstaande button. 

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar