Skip to content

Calculator

Den Bosch, Noord-Brabant, NederlandBouwbedrijf

Functieomschrijving

Heb jij bouwkundige kennis en wil je jezelf verder ontwikkelen binnen ons succesvolle familiebedrijf? In jouw rol als Calculator word je in een vroeg stadium betrokken bij onze bouwprojecten. Jij kan uit een groot aanbod van data de juiste informatie halen en leert deze om te zetten naar realistische bouwkosten voor de projecten. Een sluitende begroting is nou eenmaal cruciaal. In deze functie krijg je veel inzicht in het totale bouwproces en de kosten. Ook is het een mooi vertrekpunt om door te stromen naar Kostendeskundige óf juist naar een andere functie binnen ons bedrijf.


Wat ga je doen

Jij wordt verantwoordelijk voor het bepalen van de bouwkosten aan de hand van voorlopige stukken en bestekstukken. Je staat in de functie van Calculator dicht op het bouwproces. Zo ben jij van groot belang in elke fase hiervan, van massastudie tot nacalculatie. Dit is waar jij je dagelijks mee bezighoudt:

 • je adviseert onze projectontwikkelaars in verschillende fases over de financiële impact van bepaalde keuzes
 • je maakt ramingen op basis van voorlopige stukken
 • je denkt mee over alternatieve bouwsystemen en procesverbeteringen
 • je controleert de stukken en beoordeelt de BIM-modellen
 • je stelt werk- en inschrijfbegrotingen op voor seriematige woningbouw en appartementencomplexen
 • je vergelijkt de raming en calculatie en rapporteert eventuele afwijkingen, verbeterpunten en voorstellen
 • een actueel en compleet projectdossier; dát is waar jij zorg voor draagt


Het team
De afdeling Calculatie, een gedreven en professionele team met 5 collega's, kan je hier alvast ontmoeten. Je leidinggevende Marc stelt werkplezier, uitdaging en (persoonlijke) ontwikkeling centraal. Binnen dit enthousiaste team zijn de lijnen kort. Bij ons heerst geen vergadercultuur; wij houden van doorpakken en daadkracht.


Vereisten

Dit is Van Wanrooij

Al ruim 50 jaar bouwen en ontwikkelen we nieuwbouwwoningen in o.a. Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Op z'n Van Wanrooijs. Dat betekent: vol toewijding en zonder gedoe. Bij Van Wanrooij ben je onderdeel van een succesvol familiebedrijf. Daadkracht, gedrevenheid en (proces)innovatie kenmerken onze organisatie. Daarnaast kom je te werken op ons spiksplinternieuwe hoofdkantoor in Den Bosch, waar een fijne, moderne werkplek al voor jou gereserveerd is! 

Wie ben jij?

Jij bent gedreven en weet hoe je slimmer, beter en efficiënter kan werken. Je ontvangt of deelt graag kennis en ideeën van je collega's. 

Verder:

 • heb je een bouwkundige opleiding afgerond
 • Een aantal jaren werkervaring
 • schroom je niet om vragen te stellen die ervoor zorgen dat jij lekker door kan blijven werken en jezelf kan blijven ontwikkelen
 • ben je leergierig, houd je van structuur en kun je accuraat werken


Dit bieden wij jou!

Jij start met een persoonlijk ontwikkelplan met heldere afspraken over jouw ontwikkeling, begeleiding en arbeidsvoorwaarden. Hoe wij dat doen, lees je hier! Wij zorgen ervoor dat jij je uitdaging kan vinden en, zeer belangrijk, kan blijven vinden. De positie is een goed vertrekpunt om door te groeien naar een senior-functie of naar een andere functie binnen ons bedrijf. Wij bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden conform Bouw-cao.


Reken verder op:

• Een bruto maandsalaris tussen de €3100 en €5300, afhankelijk van kennis en werkervaring
• 40 (!) verlofdagen
• je eigen laptop en een fijne werkplek met een sta-/zitbureau
• iets waar je je misschien weinig mee bezighoudt, maar wat wel heel voordelig is: een zeer goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage en een collectieve ziektekostenverzekering
• een rol in grote en toffe woningbouwprojecten met een aanzienlijke aanneemsom

• een modern ingerichte werkplek in ons nieuwe kantoor in hartje Den Bosch 

• jaarlijks meerdere gezellige feestjes en borrels met je collega's!

Welkom!
Bij Van Wanrooij zijn we nuchter, doorpakkers en we kijken altijd vooruit. Als we een kans zien, dan grijpen we ‘m. Hier hebben we aandacht voor jou én je ambities. Bij ons kan jij jezelf zijn én jezelf ontwikkelen. Onze directie denkt met je mee en heeft veel waardering voor haar mensen. Dat uit zich in een goede beloning, het samen vieren van successen en veel gezellige activiteiten. Dat wil jij toch ook?

Weet jij het verschil te maken?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lyanne van der Pas (HR Business Partner) via 073-5340648 
of stel je vraag via WhatsApp! Wil je direct solliciteren? Dat kan via onderstaande button! 

of

Apply with Indeed onbeschikbaar