Van Wanrooij Bouwontwikkeling B.V. - Business Controller Projectontwikkeling
Overslaan naar content

Business Controller Projectontwikkeling

Op locatie
 • Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
Holding

Functieomschrijving


Wil jij deel uitmaken van onze groei? Ben jij de enthousiaste Business Controller die graag vanuit een analytische invalshoek de business unit Projectontwikkeling wil voorzien van advies om onze onderneming verder te laten groeien en strategische besluitvorming te ondersteunen? Heb je bovendien een sterke interesse in het verder ontwikkelen van BI en een passie voor het grondig analyseren van bedrijfsprestaties? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou!


Wat ga jij doen?

Als Business Controller ben jij dé cruciale partner voor onze vitale businessunit Projectontwikkeling. Jij staat aan het financiële roer van deze BU en speelt een essentiële rol in het succes. Met oprechte interesse in onze collega's en projecten, ga jij volledig op in het optimaliseren van de financiële processen binnen Projectontwikkeling. Je bent de drijvende kracht achter de planning- en controlecyclus, inclusief budgettering, forecasting en het monitoren van daadwerkelijke resultaten.

Naast het continu up-to-date houden van de financiële cijfers, in samenwerking met de administratieve medewerkers op de afdeling, houd jij je bezig met:

 • Analyseren van (trends in) de verwachte en gerealiseerde projectresultaten;
 • Analyseren van (trends in) de verwachte en gerealiseerde afdelingskosten en dekking;
 • Opzetten en actueel houden van de liquiditeitsprognoses en (bank-)garantiebehoefte;
 • Periodieke performance reviews van de financiële resultaten, definiëren acties en follow-up;
 • KPI dashboard in BI visualiseren, analyseren en opvolgen binnen de organisatie.


Het team

Je komt te werken in een hecht finance team met in totaal 8 collega’s, waaronder Controllers en Administratief Medewerkers. Omdat je als Business Controller veel te maken hebt met de operatie ben je daarnaast veel in contact met onze Projectontwikkelaars, Acquisiteurs en Directie. Je rapporteert aan de Financieel Directeur. Tot slot ben je, voor wat betreft de Grondbank en een aantal Samenwerkingsverbanden, de primaire contactpersoon voor vragen van de accountant.


Vereisten

Wie ben jij?

Jij bent ondernemend en hebt oog voor de business. Daarnaast beweeg jij je moeiteloos door de organisatie en sta je altijd klaar om kansen aan te grijpen. Verder herken jij je in onderstaande punten:

 • Je hebt een afgeronde Bachelor Finance & Control of aanverwante opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring. bij voorkeur binnen een Bouwbedrijf en/of Projectontwikkeling
 • Je hebt ervaring en affiniteit met BI-tools en Data Analytics
 • Je hebt ervaring met werken in een geïntegreerde ERP omgeving (wij werken met 4PS)
 • Je bent communicatief, pro-actief en je werkt graag samen met de business


En dit bieden we jou!

In het nieuwe kantoor, gelegen in hartje Den Bosch, staat een moderne werkplek voor je klaar voorzien van een laptop en sta-/zitbureau. Van Wanrooij biedt jou een professionele werkomgeving waarin je in staat wordt gesteld om het beste uit jezelf te halen. Wij hebben aandacht voor jou én je ambities.

Daarnaast kun jij rekenen op de volgende voorwaarden:

 • Een jaarcontract voor 32-40 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een reiskostenvergoeding volgens de CAO-richtlijnen;
 • 43 (!) verlofdagen (25 vakantiedagen, 15 roostervrijedagen en 3 kortverzuimdagen o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • Een laptop;
 • Zeer goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage;
 • Collectiviteitskorting op (zorg)verzekeringen;
 • Vergoeding van € 19,90 bruto per maand op je aanvullende zorgverzekering;
 • Een gedreven team met jaarlijks meerdere leuke personeelsactiviteiten.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Welkom!

Een goede werksfeer, lekker doorwerken en elkaar écht kennen. Dat typeert werken bij Van Wanrooij. We zijn nuchter, aanpakkers en we kijken altijd vooruit. Als we een kans zien, dan grijpen we ‘m. Hier hebben we aandacht voor jou én je ambities. Bij ons kan je jezelf zijn én jezelf ontwikkelen. Dat wil jij toch ook?

Per 5 september 2023 is Van Wanrooij overgenomen door Heijmans. Gedurende twee jaar blijven we als Van Wanrooij actief, als afzonderlijke entiteit binnen Heijmans. De familiedirectie blijft voorlopig in beeld: zij zijn nauw betrokken om zorg te dragen voor een goede overdracht. Van ons bedrijf, maar vooral ook van onze mensen. Hier kan je er meer over lezen.Weet jij het verschil te maken?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Carlijn van den Broek (Corporate Recruiter) via 06-57 47 93 45. Of stel je vraag via WhatsApp. Wil je direct solliciteren? Dat kan via onderstaande button!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar