Overslaan naar content

Bedrijfsjurist Projectontwikkeling

Den Bosch, Noord-Brabant, NederlandHolding

Functieomschrijving

Bedrijfsjurist Projectontwikkeling

Ben jij een gedreven jurist met passie voor vastgoed en projectontwikkeling? Wil je deel uitmaken van een dynamisch team dat zich bezighoudt met uitdagende projecten in de projectontwikkelingswereld binnen een no-nonsense cultuur? Dan is dit jouw kans!


Wat ga je doen?

Van Wanrooij bouwt en ontwikkelt al ruim 50 jaar nieuwbouwwoningen in o.a. Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Ook de komende jaren blijven wij ontwikkelen en doorbouwen en dat zorgt voor veel uitdagingen op juridisch gebied. Als bedrijfsjurist ben je dan ook een proactieve juridische sparringpartner voor onze afdelingen acquisitie en projectontwikkeling. Je zorgt voor kwaliteitsbewaking in alle juridische stukken en je onderhoudt  onder meer contact met overheden, partners van het bedrijf en notarissen. Daarnaast houd je je bezig met:

 • Het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van diverse soorten vastgoed gerelateerde overeenkomsten (o.a. koopovereenkomsten, intentieovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, anterieure overeenkomsten, aannemingsovereenkomsten etc.);
 • Eerstelijns advisering op het gehele gebied van het vastgoedrecht, waartoe ook in voorkomende gevallen publiekrechtelijke vraagstukken kunnen behoren;
 • Fiscale advisering bij vastgoedtransacties( (btw en overdrachtsbelasting);
 • Ontwikkelen en onderhouden van een juridische knowhow-databank;
 • Actief volgen van relevante jurisprudentie, en
 • Het bijdragen aan interne juridische trainingen.

Het team

Je wordt een onderdeel van het relatief nieuwe Legal team binnen van Wanrooij. Je gaat samenwerken en sparren met 3 collega’s die allen ervaren juristen zijn, namelijk de directeur projectontwikkeling en twee senior bedrijfsjuristen op de afdeling. Binnen dat team worden alle juridische vraagstukken binnen de afdelingen projectontwikkeling en acquisitie opgepakt. Je rapporteert functioneel aan de 2 seniorjuristen en hiërarchisch aan de directeur projectontwikkeling.

Verder heb je dagelijks nauw contact met de directie projectontwikkeling, de projectontwikkelaars en het acquisitieteam.

Wil je meer weten over de directeur projectontwikkeling en de senior bedrijfsjuristen? Onderaan kun je meer over het team lezen.

Vereisten

Wie ben jij?

Jij bent een jurist met een uitstekende schrijfvaardigheid die denkt in creatieve oplossingen. Samenwerken is voor jou geen probleem. Daarnaast ben je gedreven, denk je vooruit en snel schakelen is jouw tweede natuur. Verder:

 • heb je een afgeronde WO rechtenstudie en ben (of was) je werkzaam als vastgoedadvocaat, (kandidaat)notaris of als (bedrijfs)jurist in een bouw- en/of projectontwikkelbedrijf;
 • heb je minimaal 3 jaar ervaring
 • is het een pré als je de Grotius opleiding specialisme onroerend goed volgt of hebt afgerond en anders krijg je via ons de mogelijkheid om deze te volgen.


Dit bieden wij jou!

Je gaat werken in een professionele werkomgeving waarin je in staat wordt gesteld om het beste uit jezelf te halen. Wij hebben aandacht voor jou én je ambities. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een contract voor 24-40 per week met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Maandsalaris nog te bepalen en afhankelijk van kennis en werkervaring.
 • Een leaseauto.
 • Een 13e maand (resultaatafhankelijk).
 • Een onkostenvergoeding.
 • 40 (!) verlofdagen op basis van fulltime dienstverband.
 • Volgen van een verdere specialisatieopleiding indien gewenst.
 • Thuiswerken doe je bij ons in overleg.
 • Een zeer goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage en een collectieve ziektekostenverzekering.
 • Een modern ingerichte werkplek in ons nieuwe kantoor in hartje Den Bosch vlakbij het station.
 • Jaarlijks meerdere gezellige activiteiten met je collega's!

Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Welkom!

Een goede werksfeer, lekker doorwerken en elkaar écht kennen. Dat typeert werken bij Van Wanrooij. We zijn nuchter, aanpakkers en we kijken altijd vooruit. Als we een kans zien, dan grijpen we ‘m. Hier hebben we aandacht voor jou én je ambities. Bij ons kan je jezelf zijn én jezelf ontwikkelen. Dat wil jij toch ook?

Per 5 september 2023 is Van Wanrooij overgenomen door Heijmans. Gedurende twee jaar blijven we als Van Wanrooij actief, als afzonderlijke entiteit binnen Heijmans. De familiedirectie blijft voorlopig in beeld: zij zijn nauw betrokken om zorg te dragen voor een goede overdracht. Van ons bedrijf, maar vooral ook van onze mensen. Hier kan je er meer over lezen.Weet jij het verschil te maken?


Van Wanrooij heeft de werving en selectie voor deze vacature exclusief uitbesteed aan Lintberg. Solliciteren kan via Elianne Faber van Lintberg, Elianne@lintberg.com / 06 46 08 53 08.


Achtergrond van het team

Hein van der Meer is sinds 1 januari 2023 werkzaam bij Van Wanrooij in de functie van directeur projectontwikkeling waarbij hij o.a. eindverantwoordelijk is voor de juridische (vastgoed) zaken bij Van Wanrooij. Hein heeft 6 jaar in het vastgoednotariaat gewerkt en was daarna 17 jaar vastgoedadvocaat en partner bij CMS in Amsterdam. Meer informatie vind je op Heins LinkedIn

Yvonne van den Breemer werkt nauw samen in het team met Hein en Ellen en straks met jou. Yvonne (49 jaar) is sinds 1 januari 2023 werkzaam als senior bedrijfsjurist bij Van Wanrooij. Yvonne is in het verleden in de functie van jurist, directiesecretaris en compliance officer werkzaam geweest bij onder meer NS, Heijmans, Janssen de Jong en Gemeente Oss. Kijk voor meer informatie op Yvonne's LinkedIn.

Ellen Bogaerts is sinds 1 november 2023 werkzaam bij Van Wanrooij als senior bedrijfsjurist. Voordat Ellen bij Van Wanrooij startte heeft zij bijna 7 jaar bij Heijmans gewerkt. Daarvoor heeft zij gewerkt als advocaat bij verschillende advocatenkantoren. Kijk voor meer informatie op Ellens LinkedIn.


of

Apply with Indeed onbeschikbaar