Skip to content

Bedrijfsjurist Projectontwikkeling (24-40 uur)

Den Bosch, Noord-Brabant, NederlandHolding

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven jurist met passie voor vastgoed en projectontwikkeling? Wil je deel uitmaken van een dynamisch team dat zich bezighoudt met uitdagende projecten in de projectontwikkelingswereld binnen een no-nonsense cultuur? Dan is dit jouw kans!


Wat ga je doen?

Van Wanrooij bouwt en ontwikkelt al ruim 50 jaar nieuwbouwwoningen in o.a. Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Ook de komende jaren blijven wij ontwikkelen en doorbouwen en dat zorgt voor veel uitdagingen op juridisch gebied. Als Bedrijfsjurist ben je dan ook een proactieve juridische sparring- partner voor onze afdelingen acquisitie en projectontwikkeling. Je zorgt voor kwaliteitsbewaking in alle juridische stukken en stuurt notarissen, advocaten en fiscalisten aan en je onderhoudt verder contacten met overheden en partners van het bedrijf. Daarnaast houdt je je bezig met:

 • Het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van diverse soorten vastgoedgerelateerde overeenkomsten (o.a. koopovereenkomsten, intentieovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, anterieure overeenkomsten, aannemingsovereenkomsten etc.).
 • Eerstelijns advisering op het gehele gebied van het vastgoedrecht, waartoe ook in voorkomende gevallen publiekrechtelijke vraagstukken kunnen behoren;
 • Fiscale advisering bij vastgoedtransacties( (btw en overdrachtsbelasting).
 • Ontwikkelen en onderhouden van een juridische knowhow-databank.
 • Actief volgen van relevante jurisprudentie.
 • Het verzorgen van interne juridische trainingen.


Het team

Je wordt een onderdeel van het relatief nieuwe Legal team binnen van Wanrooij. Je gaat samenwerken en sparren met 2 collega’s die beide ervaren juristen zijn, namelijk de directeur projectontwikkeling en de senior bedrijfsjurist op de afdeling. Binnen dat team worden alle juridische vraagstukken binnen de afdelingen projectontwikkeling en acquisitie opgepakt. Daarnaast heb je dagelijks nauw contact met de projectontwikkelaars en het acquisitieteam. Wil je meer weten over de directeur projectontwikkeling en de senior bedrijfsjurist? Lees dan verder!


Hein van der Meer is sinds 1 januari 2023 werkzaam bij Van Wanrooij in de functie van directeur projectontwikkeling waarbij hij o.a. eindverantwoordelijk is voor de juridische (vastgoed) zaken bij Van Wanrooij. Hij zal straks nauw met jou en Yvonne samenwerken. Hein heeft 6 jaar in het vastgoednotariaat gewerkt en was daarna 17 jaar vastgoedadvocaat en partner bij CMS in Amsterdam. Voor meer informatie klik hier.


Yvonne van den Breemer werkt nauw samen in het team met Hein en straks ook met jou. Yvonne is ook sinds 1 januari 2023 werkzaam als senior-bedrijfsjurist bij Van Wanrooij. Yvonne is in het verleden in de functie van jurist, directiesecretaris en compliance-officer werkzaam geweest bij onder meer NS, Heijmans, Janssen de Jong en de gemeente Oss. Kijk voor meer informatie klik hier of bel haar op 06-25089139.


Wij zijn een team met uitdagende zaken in een open sfeer waar we van elkaar leren en elkaar scherp houden. Het juridisch hart van Van Wanrooij!

Vereisten

Wie ben jij?

Jij bent een jurist met een uitstekende schrijfvaardigheid die denkt in creatieve oplossingen. Samenwerken is voor jou geen probleem. Daarnaast ben je gedreven, denk je vooruit en snel schakelen is jouw tweede natuur. Verder:

 • heb je een afgeronde WO rechtenstudie en ben (of was) je werkzaam als vastgoedadvocaat, (kandidaat)notaris of als (bedrijfs)jurist in een bouw- en/of projectontwikkelbedrijf;
 • is het een pré als je de Grotius opleiding specialisme onroerend goed hebt afgerond en anders krijg je via ons de mogelijkheid om deze te volgen.


Dit bieden wij jou!

Je gaat werken in een professionele werkomgeving waarin je in staat wordt gesteld om het beste uit jezelf te halen. Wij hebben aandacht voor jou én je ambities. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een contract voor 24-40 per week met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een indicatie maandsalaris van € 6.500 - € 7.250 bruto per maand, afhankelijk van kennis en werkervaring.
 • Een lease-auto.
 • Een 13e maand (resultaatafhankelijk).
 • Een onkostenvergoeding.
 • 40 (!) verlofdagen op basis van fulltime dienstverband.
 • Volgen van een verdere specialisatieopleiding indien gewenst.
 • Thuiswerken doe je bij ons in overleg.
 • Een zeer goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage en een collectieve ziektekostenverzekering.
 • Een modern ingerichte werkplek in ons nieuwe kantoor in hartje Den Bosch vlakbij het station.
 • Jaarlijks meerdere gezellige activiteiten met je collega's!

Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces.


Welkom!
Bij Van Wanrooij zijn we nuchter, doorpakkers en we kijken altijd vooruit. Als we een kans zien, dan grijpen we ‘m. Hier hebben we aandacht voor jou én je ambities. Bij ons kan jij jezelf zijn én jezelf ontwikkelen. Onze directie denkt met je mee, heeft veel waardering voor haar mensen en een prettige wijze van samenwerken is speerpunt. Dat uit zich in een goede werksfeer, goede beloning, het samen vieren van successen en veel gezellige activiteiten. Dat wil jij toch ook?

Per 5 september 2023 is Van Wanrooij overgenomen door Heijmans. De komende twee jaar blijft Van Wanrooij onder eigen naam actief en gedurende deze periode blijft de familiedirectie betrokken om mede zorg te dragen voor een goede overdracht. Van Wanrooij wordt als separate entiteit onder het Heijmans concern toegevoegd. Verder benieuwd? Hier kun je er meer over lezen.
Weet jij het verschil te maken?

Van Wanrooij werkt voor de invulling van deze vacature samen met Lintberg. Enthousiast geworden? Ik vertel je met plezier meer. Bel of mail gerust voor een eerste kennismaking met Elianne Faber (Executive Search Consultant) bereikbaar via:
elianne@lintberg.com of via +31646085308


of

Apply with Indeed onbeschikbaar