Van Wanrooij Bouwontwikkeling B.V. - Assistent Controller
Overslaan naar content

Assistent Controller

Op locatie
 • 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland
Holding

Functieomschrijving

Wil jij deel uitmaken van onze groei? Ben jij de enthousiaste Assistent Business Controller die graag vanuit een analytische invalshoek de business unit Projectontwikkeling wil voorzien van advies om onze onderneming verder te laten groeien en strategische besluitvorming te ondersteunen? Heb je bovendien een sterke interesse in het verder ontwikkelen van BI en een passie voor het grondig analyseren van bedrijfsprestaties? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou!

Van Wanrooij

Van Wanrooij is in 1969 gestart door de twee broers Wim en André van Wanrooij en is in ruim 50 jaar tijd uitgegroeid van een klein aannemersbedrijf tot een succesvol familiebedrijf in de woningbouw- en ontwikkelingssector, met circa 230 enthousiaste werknemers. Van Wanrooij staat bekend als een hecht en ondernemend familiebedrijf, gericht op ondernemerschap, het aangaan van duurzame relaties, korte lijnen en investeren in innovaties.

Woningbouw ontwikkelen en realiseren voor particuliere woonconsumenten, corporaties, beleggers en lokale overheden: daar zijn we goed in. Onze kracht zit in tempo maken, doorpakken en continu blijven optimaliseren. Jaarlijks ontwikkelen we gemiddeld 1.200 woningen, waarvan we ongeveer de helft zelf realiseren. Dat doen we niet alleen. We zetten in op goede, duurzame samenwerkingen met onze vaste partners. Samen komen we immers verder.

Sinds september 2023 is Van Wanrooij onderdeel van Koninklijke Heijmans. Inmiddels is de nieuwe directie ingetreden: een krachtig team dat vastberaden is om verder het verschil te maken in de woningmarkt. In die markt blijven we voorlopig onder de naam Van Wanrooij actief. Zo succesvol zijn en blijven, dat kunnen we alleen samen. Samen komen we immers verder.

Door de overname is Van Wanrooij onderdeel geworden van een beursgenoteerde onderneming, hetgeen nieuwe eisen stelt aan financiële en niet-financiële rapportages. Mede in dat licht , en ingegeven door de verdere groei van de business unit Projectontwikkeling, is een vacature ontstaan in de afdeling Finance.


Wat ga jij doen?

Als assistent Business Controller ondersteun je 2 ervaren business controllers in onze vitale business unit Projectontwikkeling. Je bent een modern opgeleide professional en gaat met oprechte interesse in onze collega's en projecten samen met hen aan de slag om management informatie te optimaliseren en om alle financiële processen in te richten op de eisen van een beursgenoteerde onderneming. Zo staan onder meer de volgende verbeterinitiatieven gepland:

 • aanscherping van de planning- en controlecyclus, waarbij de afdeling finance een prominentere rol als ‘business partner’ dient te vervullen in de totstandkoming van budgetten en prognoses, en waar het afsluitproces dient te versnellen.
 • Opzetten en actueel houden van de liquiditeitsprognoses en (bank-)garantiebehoefte;
 • Koppeling van de financiële administratie met reeds bestaande Power BI tooling en KPI dashboards, om van daaruit te komen tot meer integrale management rapportages
 • Inrichting van rapportages op het gebied van duurzaamheid / ESG.

Als business controller houd jij je verder onder andere bezig met:

 • Up to date houden van financiële cijfers in samenwerking met de administratieve medewerkers
 • Analyseren van (trends in) de verwachte en gerealiseerde projectresultaten;
 • Analyseren van (trends in) de verwachte en gerealiseerde afdelingskosten en dekking;
 • Periodieke performance reviews van de financiële resultaten, definiëren acties en follow-up;

Van Wanrooij verwacht de komende jaren te kunnen profiteren van de sterke vraag naar nieuwbouw woningen. Wij zijn nadrukkelijk op zoek naar een professional die onderdeel uit wil maken van deze groei en daarnaast inzet op persoonlijke groei. Een meer zelfstandige rol als business controller met een eigen afgebakend werkterrein binnen 2 tot 3 jaar zou de intentie van beide partijen moeten zijn.


Het team

Je komt te werken in een hecht finance team met in totaal 12 collega’s, waaronder Controllers en Administratief Medewerkers, die werken voor de verschillende bedrijfsonderdelen. Omdat je als assistent Business Controller veel te maken hebt met de operatie, ben je daarnaast veel in contact met onze Projectontwikkelaars, Acquisiteurs en Directie. Je rapporteert aan de Financieel Directeur.

Vereisten

Wie ben jij?

Jij bent ondernemend, hebt oog voor de business en krijgt energie van het optimaliseren en automatiseren van processen. Daarnaast beweeg jij je moeiteloos door de organisatie en sta je altijd klaar om kansen aan te grijpen. Verder herken jij je in onderstaande punten:

 • Je hebt een afgeronde Bachelor Finance & Control of aanverwante opleiding met maximaal 3 jaar werkervaring. Enige werkervaring is een pre maar niet noodzakelijk.
 • Je hebt affiniteit met de bouwsector en meer specifiek met Projectontwikkeling
 • Je bent onderlegd in BI-tools en Data Analytics en haalt er energie uit om dit in te zetten om informatie breder naar de organisatie te ontsluiten en te komen tot een betrouwbare forecasting.
 • Je hebt kennis van boekhoudkundige processen in combinatie met een geïntegreerde ERP omgeving (wij werken met 4PS)
 • Je bent communicatief, proactief en je werkt graag samen met de business

En dit bieden we jou!

In het nieuwe kantoor, gelegen in hartje Den Bosch, staat een moderne werkplek voor je klaar voorzien van een laptop en sta-/zitbureau. Van Wanrooij biedt jou een professionele werkomgeving waarin je in staat wordt gesteld om het beste uit jezelf te halen. Wij hebben aandacht voor jou én je ambities.

Daarnaast kun jij rekenen op de volgende voorwaarden:

 • Een jaarcontract voor 32-40 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een reiskostenvergoeding volgens de CAO-richtlijnen;
 • 43 (!) verlofdagen (25 vakantiedagen, 15 roostervrijedagen en 3 kortverzuimdagen o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • Een laptop;
 • Zeer goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage;
 • Collectiviteitskorting op (zorg)verzekeringen;
 • Vergoeding van € 19,90 bruto per maand op je aanvullende zorgverzekering;
 • Een gedreven team met jaarlijks meerdere leuke personeelsactiviteiten.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Welkom!

Een goede werksfeer, lekker doorwerken en elkaar écht kennen. Dat typeert werken bij Van Wanrooij. We zijn nuchter, aanpakkers en we kijken altijd vooruit. Als we een kans zien, dan grijpen we ‘m. Hier hebben we aandacht voor jou én je ambities. Bij ons kan je jezelf zijn én jezelf ontwikkelen. Dat wil jij toch ook?

Weet jij het verschil te maken?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Carlijn van den Broek (Corporate Recruiter) via 06-57 47 93 45. Of stel je vraag via WhatsApp. Wil je direct solliciteren? Dat kan via onderstaande button!

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar